Danske verdensmestre gav den gas: Vi har kørt alt for stærkt

Nicki Thiim var hurtigst af alle i den spændende danskerklasse i Le Mans

Nicki Thiim og Marco Sørensen giver den gas i Le Mans. Foto: Jan Sommer
Nicki Thiim og Marco Sørensen giver den gas i Le Mans. Foto: Jan Sommer
Følg Motorsport

Verdensmestrene, Nicki Thiim og Marco Sørensen har efter eget udsagn kørt alt for stærkt på førstedagen af 24 timers løbet i Le Mans.

Efter planen ville de første i torsdagens sene kvalifikation fyre en omgangstid af på 3.53,000 minutter, men Nicki Thiim kunne åbenbart ikke styre sig, da GTE Pro-klassen kørte ud til den første af kvalifikationen.

Her viste den 28 årige dansker sig igen som en af klassens allerhurtigste, da han kom rundt i den pensionsmodne Aston Martin Vantage næsten et sekund hurtigere end den omgangstid, som teamet på forhånd havde kalkuleret med som værende realistisk.

- Vi går efter at kunne ende med at køre en 3.53-tid inden midnat torsdag, lød det fra Marco Sørensen.

Det var en udmelding, der kom før, at Nicki Thiim med tiden 3.52,117 tog det første stik i 'danskerklassen', hvor alle i følge den danske Porsche-fabrikskører, Michael Christensen vil køre rundt og lurepasser.

- Først lørdag, når løbet gives fri, vil vi få et svar, hvem der har snydt hvem, siger Michael Christensen, som efter en sløv indledende træning forbedrede sig tre sekunder på en omgang i den første kvalifikation.

Her skuffede Jan Magnussen og Co. i Corvette til gengæld en smule, så efter førstedagen og seks timers med fuld fart kan det ligne, at det vil blive Aston Martin mod Ferrari i klassen, hvor også tre andre bilmærker, Corvette, Porsche og Ford kører med.

I den store klasse, hvor Danmarks største navn, Tom Kristensen om nogen har regeret, ser ud til, at Toyota virkelig er ude efter revanche for sidste års skamfulde nederlag til Porsche, hvor den førende Toyota gik i stå en omgang fra mål og ikke fuldførte, fordi man var for længe om at komme i mål, da der igen kom liv i bilen.

Derimod kørte det ikke for hverken David Heinemeier Hansson, Rebellion i LMP 2-klassen eller Christina Nielsen,  Ferrari, i GTE Am-klassen, og der er en del hjemmearbejde at gøre, inden torsdagens kvalifikationer, hvor der køres om startpositionerne i den flyvende start. 

   Watt skyder Magnussens drøm ned: Glem det

Dansk duo kan forpurre Magnussens store Le Mans-drøm

Ferrari-Johnny: Mangemillionær og Le Mans-debutant

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter