Dansker skal køre i nyt fartvidunder

Den danske Porsche-fabrikskører har tjekket ind til 24 timers løbet på Daytona

Michael Christensen er rejst til Florída for at køre en ny vinderbil fra Porsche, som han selv har været med til at teste og udvikle (Foto: Jan Sommer)
Michael Christensen er rejst til Florída for at køre en ny vinderbil fra Porsche, som han selv har været med til at teste og udvikle (Foto: Jan Sommer)

Først verdensmesteren i klassen, Marco Sørensen, og senest den tidligere VM 3'er, Michael Christensen har tjekket ind til forprøven til årets første store opgave for Le Mans-chaufførerne, 24 timers løbet på Daytona, Florida, i sidste weekend af januar.

Dermed ser det ud til, at den danske deltagelse vil blive fordoblet, da veteranen Jan Magnussen og Christina Nielsen også er skrevet til start, så der vil være mindst fire danskere til start i årets udgave af Daytona 24 timer.

Michael Christensen skal ud at køre i en ny vinderbil fra verdens mest vindende sportsvognsmærke, Porsche, som er 'typemærket' som 911 RSR, og det er der mange, som er spændt på, hvordan dette nye 'fartvidunder' vil klare sig i den hårde og jævnbyrdige GTE-klasse.

Kørerne kan i weekenden prøvekøre banen, som udnytter en del af ovalbanen som Nascar-kørerne i det daglige benytter sig af, så det kræver lidt tilvænning.

Mens Marco Sørensen skal køre med i en Aston Martin Vantage sammen med Paul Della Lama, Canada, Mathias Lauda, Østriig og Pedro Lamy, Portugal er Michael Christensen i skrivende stund uden en 'fast' plads, men han skal være med på en af to nye Porsche 911 RSR.

I sidste sæson var den danske fabrikskører hos Porsche med i test- og udviklingsarbejdet på den nye revolutionerende sportsvogn, Porsche 911 RSR bygget i letvægtsmaterialer, hvor alt er nytænkt fra kofanger til kofanger, og den nye 4 liters racermotor er f. eks. flyttet foran bagakslen for at skabe en bedre vægtfordeling.

Jan Magnussen, der forrige år endeligt vandt sin klasse og scorede den ikoniske Rolex Daytona-ur, var hurtigst i klassen i den første træning.

Christina Nielsens Ferrari har i øvrigt fået en 4. kører ombord i form VM 2'eren, Sam Bird, Storbritannien.

Forprøven kan sagtens munde ud, at flere danskere kan komme med.

I kulissen står f. eks. IT-millionæren, David Heinemeier-Hansson, som er en eftertragtet 'betalingskører'.

Se også: Ultratæt opløb: Jan Magnussen nummer to i Daytona

Se også: Magnussen fik sit Rolex

Se også: Dansk IT-millionær får bil nr. 1

1 af 2 Jan Magnussen var hurtigst i den første træning i forprøven til Daytona 24 timer (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Michael Christensen er rejst til Florída for at køre en ny vinderbil fra Porsche, som han selv har været med til at teste og udvikle (Foto: Jan Sommer)
5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere