Dansker slap heldigt fra tab af forhjul

Katastrofal start for danskerbil ved 24 timers-løbet i Frankrig

Mikkel Mac slap med skrækken efter tidligt uheld i Le Mans. Foto:
Mikkel Mac slap med skrækken efter tidligt uheld i Le Mans. Foto:

LE MANS (Ekstra Bladet) Det kunne være gået langt værre.

Selv om Mikkel Mac lige nu smider den ene omgang efter den anden, så har han trods fået den danske Ferrari 458 Italia hjem i pit, efter at venstre forhjul røg af omtrent halvvejs på en omgang på den godt 14 km lange bane.

Det var med langt over 200 km i timen, at Mikkel Mac kunne mærke, at venstre forhjul var ved at rive sig løst, fordi det ikke var blevet spændt ordentligt efter et smart dækskifte under safety car fra 100 pct. regnvejrsdæk til en light-udgave.

Udover at forhjulet forsvandt, er den forreste bundplade, en såkaldt splitter, beskadiget, så der repareres på livet løst.

Bekymret Magnussen havde regnet med hurtigere bil

Uheldet har i skrivende stund kostet foreløbigt syv omgange i et løb, hvor stillingen i spidsen ustandseligt har skiftet mellem Porsche, Audi og Toyota.

I GTE Pro-klassen har både Ford GT og Ferrari efter deres magtdemonstration under træning vist svaghedstegn, og en Porsche med Frédéric Makowiecki, Frankrig er i spidsen.

'Danskerbilerne' er endnu ikke kommet op i omdrejninger og er langt tilbage.

I GTE Am-klassen er Porsche også i spidsen.

Med på bilen er David Heinemeier-Hansson, der lige nu kan se førstekører, Patrick Long, USA trække fra og øge forspringet.

Flere danskere har vinderchance i Le Mans

Se navne på Tom K's gæster fra Hollywood