Danskere markerer sig flot i Le Mans inden natten

Der er danske islæt i toppen af tre af fire klasser i Le Mans efter syv timers kørsel, mens en enkelt er ude

Michelle Gatting og Iron Dames har kørt sig op i stillingen efter en tidlig punktering. Foto: Damien Meyer/Ritzau Scanpix
Michelle Gatting og Iron Dames har kørt sig op i stillingen efter en tidlig punktering. Foto: Damien Meyer/Ritzau Scanpix
Følg Motorsport

Flere danskere markerer sig flot i den 90. udgave af Le Mans.

Det er status efter de første godt 7 timer af det legendariske udholdenhedsløb, der varer 24 timer og derfor nu nærmer sig nattekørsel.

Der er ingen danskere i den bedste klasse, Hypercar, som Tom Kristensen dominerede med ni sejre i perioden fra 1997 til 2013, men der er til gengæld danskere i toppen af de tre andre klasser.

I den næstbedste, LMP2, har den 21-årige debutant Oliver Rasmussen vist meget lovende takter i Team Jota-bilen, der ligger nummer 4 af 27 biler i klassen.

I GTE Pro, som er den tredjebedste klasse, er Michael Christensen eneste danske repræsentant, og han har ligeledes leveret flot og ligger omkring klokken 23 nummer et af syv biler i klassen.

Endeligt er også Nicki Thiim med helt fremme i den tredjebedste klasse, GTE Am.

Northwest AMR-bilen ligger nummer tre, og Thiim har leveret den bedste tid af de tre kørere i bilen.

Også Marco Sørensen viser sig flot frem i GTE Am-klassen. Han og TF Sport-bilen ligger nummer 4 af 23 biler, og også her har det danske islæt kørt hurtigste omgang.

Længere nede i stillingen har Michelle Gatting i Iron Dames-bilen flot kæmpet sig op i stillingen.

Danskeren fik ellers en meget skidt start på løbet med en tidlig punktering, der sendte bilen ned som nummer 62 og sidst blandt alle biler. Men det er siden blevet vekslet til 13.-plads i GTE Am og en 52.-plads samlet for det rent kvindelige team.

Løbet er til gengæld slut for Mikkel O. Pedersen. Han og Team Project 1-bilen lå tidligere nummer et i GTE Am-klassen, men er udgået med uoprettelige mekaniske problemer.

Hele 11 danske kørere er med i årets Le Mans, og det er ny rekord, selv om der modsat sidste år ikke er blevet plads til danske High Class Racing, som i 2021 leverede fem danskere.

Med i Le Mans-feltet er også Hollywood-stjernen Michael Fassbender. Den irsk-tyske skuespiller har fået sin Le Mans-debut og kører i en Porsche 911, der ligger nummer 57 i den samlede stilling.

Bemærkelsesværdigt er det også, at amerikanske Joshua Pierson lørdag fik debut i Le Mans. Ikke fordi han endnu har imponeret specielt meget bag rattet.

Men med sine blot 16 år og 118 dage er Joshua Pierson nu den yngste kører i Le Mans nogensinde.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind