Annonce:
Annonce:

Den næste Kevin? Teenager satser millioner på Formel 1

Skoleelev skulle lige skaffe 2,7 millioner kroner for at få drømmepladsen, som Noah Watt også er kørt i stilling til

den bare 15 årige Frederik Vesti er klar til at køre i supertalentet Max Verstappens hjulspor (Foto: Jan Sommer)
den bare 15 årige Frederik Vesti er klar til at køre i supertalentet Max Verstappens hjulspor (Foto: Jan Sommer)
Annonce:
Følg Motorsport

Efternavne som Verstappen, Piquet, Gachot og Newey fortæller meget.

Det er altså ikke i et hvilket som helst team, at den 15 årige Frederik Vesti fra Filskov midt i Jylland skal køre for i Tyskland.

Pladserne hos det hollandske team Van Amersfoort findes ikke bedre og er af samme grund meget eftertragtede.

Da hollænderne præsenterede kørerne til det tyske Formel 4 mesterskab , var der kun tre kørere på scenen.

Den fjerde bil blev holdt tilbage, fordi skoleeleven Frederik Vesti havde fået en ekstra frist til at skaffe de 2,7 mio. kroner, som teamet har forlangt for at skyde den unge dansker af mod næste stop på vejen mod toppen, som i så fald vil være den europæiske Formel 3-serie.

Annonce:

- Vi manglede i første omgang en million kroner, men pludseligt gik det stærkt, og i løbet af en uge kom vi i mål med pengene takket været tre lokale investorer, fortæller faderen, Peter Vesti, som selv har forsøgt sig som racerkører uden større succes.

- Det er Frederiks held, at han går på friskole, som er yderst fleksibel, så han kan gå i 8. klasse på nettet.

- Så lektierne klares på banen, i lufthavnen eller hvor der ellers er tid til overs, fortæller Peter Vesti.

Hvis det vil gå for Frederik Vesti, som det er gået for andre Van Amersfoort-kørere før ham, er en anden dansker allerede kørt i stilling til næste sæson, nemlig Noah Watt.

- Han er testet af Van Amersfoort i Holland, og teamet var yderst tilfreds, fortæller Jason Watt, som skal i gang med at finde de mange penge, som det vil koste at køre for det mest eftertragtede team med biler i både Formel 3 og Formel 4.

Er Vesti den næste Kevin? Foto: Polfoto
Er Vesti den næste Kevin? Foto: Polfoto

Den hollandske Formel 1-komet, Max Verstappen er for tiden i særklasse navnet over alle, som Van Amersfoort med over 40 års erfaring har sendt videre op i systemet, men listen er meget lang.

Annonce:

De næste, som er på vej, kan være enten Pedro Piquet, Harrison Newey eller Joey Mawson.

Mens de to første er velkendte Formel 1-navne i kraft af fædrene, Nelson Piquet, Brasilien, 3-dobbelt verdensmester og Adrian Newey, Storbritannien, verdens bedste Formel 1-konstruktør, var Australiens Joey Mawson i sidste sæson køreren, som kørte fra klassens absolutte topnavn, Mick Schumacher.

Alle er rykket i Formel 3, som er blevet klassen, hvor det sner, efter at mesteren, Canadas Lance Stroll kan kalde sig for Formel 1-kører hos Williams.

I Formel 4-feltet vil Frederik Vesti være til start sammen med teamkollegaerne, Felipe Drugovich, Brasilien, Kami Laliberte, Canada og Louis Gachot, Storbritannien, hvis far, den tidligere Formel 1-kører, Bertrand Gachot, Belgien, i sin tid levede op til sit efternavn og endte i kasjotten eller rettere det berygtede Brixton fængsel i London.

Annonce:

Bertrand Gachot, som samme år havde vundet 24 timers på Le Mans sammen med Volker Weidler, Tyskland og Johnny Herbert, Storbritannien, i en Mazda, burde have stillet op for EU med en fransk far, tysk mor og født i Luxembourg.

Han havnede bag bag tremmer, fordi han efter et trafikuheld i London angreb en taxachauffør med en på daværende tidspunkt ulovlig peberspray.

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

Straffen lød  på mellem 6 måneder og to år, men en appelret løslod ham igen efter to måneder, men da havde multi-europæeren  mistet sin plads hos Jordan, som i første omgang gav debut til en vis Michael Schumacher, som derefter blev 'tyvstjålet' af Benetton.

Derefter gik pladsen videre til Brasiliens Roberto Moreno, og da Bertrand Gachot var blevet løsladt og rejste til Japan for at genoptage jobbet, sad den senere 4 dobbelte OL-guldvinder fra paralympiske Lege, den benamputerede Alex Zanardi, Italien i bilen.

Faderen Bertrand Gachot kom tilbage i Formel 1 og kørte nogle sæsoner for små teams som Larrousse og Pacific.

Annonce:

Når Formel 4-sæsonen vil starte i weekenden på Oschersleben mellem Hannover og Magdeburg, vil der være en anden dansker med.

Sidste sæsons rookiemester i klassen, Nicklas Nielsen vil efter alt at dømme komme til at køre med om mesterskabet sammen med bl. a. Enzo Fittipaldi, barnebarn til den dobbelte verdensmester Emerson Fittipaldi, Brasilien.

- Frederik er lidt bagud fra start, fordi der røg fire testdage, da der var brug for ekstra tid til at skaffe pengene, siger Peter Vesti, som mener, at sønnen har vist, at han om nogen er klar efter en suveræn start på det danske Formel 4-mesterskab, hvor han i weekenden på Jyllands-Ringen kørte fra alt og alle. Ikke kun i de tre heats, men også i tidtagningen og træningen.

Mens sidste års Formel Ford-mester, Daniel Lundgaard blev 2'er i alle tre heats, skulle den yngste i feltet, Noah Watt lige vænne sig til at køre i henholdsvis regn og tørvejr.  

Pas på ryggen, Kevin: Danske motortalenter blandt verdens bedste

Schumacher junior vinder VM-sølv

Watt dumper F1-talent - Se Kevins bedømmelse

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: