Den nye Christensen vinder VM-løb

Var med til at gøre løbet på Nürburgring til en kæmpe Porsche-fest

Michael Christensen vandt en ny stor sejr i VM-løbet på Nürburgring - her lykønskes han af Tom Kristensen. (Foto: Tom Kristensens Instagram-profil)
Michael Christensen vandt en ny stor sejr i VM-løbet på Nürburgring - her lykønskes han af Tom Kristensen. (Foto: Tom Kristensens Instagram-profil)

Den nye Christensen i Le Mans-sammenhæng, der staves med Ch og ikke K som en vis Tom Kristensen, vandt søndag på Nürburgring en af karrierens største sejre.

Michael Christensen, der tidligere har været med til at vinde den amerikanske klassiker, Sebring 12 timer, var med at gøre det seks timer lange tyske VM-løb for sportsvogne til en stor Porsche-fest.

Danskeren vandt i GTE klassen i en Porsche 911 sammen med sin faste østrigske makker, Richard Lietz med en omgang til endnu en Porsche med franskmændene, Patick Pilet og Frédéric Makowiecki.

I samme klasse blev 'danskerbilen' i form af en Aston Martin med Christoffer Nygaard og Marco Sørensen nr. 4, ligeledes en omgang efter vinderbilen.

I tidtagningen imponerede Marco Sørensen ved at køre hurtigst af alle i klassen, men da Christoffer Nygaard ikke fandt en 'hurtig' omgang, blev det ikke til pole position, da det er den samlede tid fra de to, som er tællende.

Det blev også til dobbeltsejr til Porsche i den store LM P1-klasse, da trioen, Timo Bernhard, Tyskland, Mark Webber, Australien og Brendon Hartley, New Zealand vandt sæsonens største løb i Tyskland efter aflysning af Formel 1 Grand Prix'et på den samme bane.

2'er i løbet blev trioen, Roman Dumas, Frankrig, Neel Jani og Marc Lieb, begge Schweiz.

Michael Christensens sejr kom i det samme døgn, som racerpigen, Christina Nielsen vandt et sprintløb i Califonien, USA.

I LM P2-klassen på Nürburgring var i øvrigt en af Porsches tre Le Mans-vindere, Nick Tandy, Storbritannien ombord i den vindende Ocera-Nissan. Her blev danskeren David Heinemeier Hansson nr. 6.

I GTE-AM-klassen havde Kristian Poulsen og resten af Larbre-mandskabet fået deres Corvette tilbage efter udlånet til Jan Magnussen og Co. i USA. Det blev til 5. plads i klassen. 

0 kommentarer
Vis kommentarer