Den slemme fætter styrer mod titlen

Kontroversielle Dennis Lind er på vej til at give Casper Elgaard og Jan Magnussen baghjul

Dennis Lind kan smile. Han har kørt sig i position til at vinde DTC-mesterskabet for 2. gang (Foto: Claus Bonnerup)
Dennis Lind kan smile. Han har kørt sig i position til at vinde DTC-mesterskabet for 2. gang (Foto: Claus Bonnerup)

Det kontroversielle stortalent, Dennis Lind er nærmest sensationelt på vej til at give et par gamle stjerner baghjul.

Efter to sejre og en andenplads på den norske bane, Rudskogen har den 'slemme' fætter i Magnussen-klanen bl. a. i fravær af onkel, Jan Magnussen fået fordel, når der køres DM-finale om to uger på Jyllands-Ringen.

Efter en turbulent sæson har den 22 årige Roskilde-kører kørt sig i stilling til at blive mester for anden gang i dansk motorsports superliga.

Forspringet er 34 point til teamchef, Casper Elgaard, og når  Dennis Lind i det store regnskab har smidt tre løb væk, er han fortsat seks point foran.

I snart mange år har der ellers stået enten Casper Elgaard eller Jan Magnussen på DTC-titlen,  uanset om de tre bogstaver har stået for Danish Touringcar Championship eller som nu Danish Thundersport Championship.

En undtagelse var 2013, hvor Dennis Lind kom, sejrede og kørte med titlen som den hidtil yngste, hvorefter han  efter en kort flirt med Europæisk Le Mans Serie i den efterfølgende sæson endte ude i mørket.

Da Casper Elgaard før denne sæson startede Massive Motorsport, fik stortalentet en ny chance. men først efter en tur forbi fogedretten, fordi arbejdsgiver fra bl. a. Europæisk Le Mans-Serie, Peter Hartvig ville stoppe ham på grund af et økonomisk mellemværende.

Efter diskvalifikationen og dømt ude fra resten af sæsonen efter et umotiveret 'sammenstød' med Mikkel C. Johansen,  var Dennis Lind igen smidt på porten, men juraen var ikke i orden, og sportsudvalget havde overhovedet ikke bemyndigelse til at udelukke ham.

Selv om diskvalifikationen fra tre løb er opretholdt, har han bl. a. takket været Casper Elgaards store uheld i Grand Prix'et på Jyllands-Ringen og Jan Magnussens fravær på Rudskogen på grund af testarbejde for Corvette i USA bragt sig i vinderposition efter weekendens besøg i Norge.

Stik mod alle odds blev Casper Elgaard køreklar og startede fornemt med at vinde den første af tre afdelinger foran Dennis Lind, som svarede igen med at vinde de næste to løb.

Finalen blev Dennis Lind mod chefen Casper Elgaard, og der var ikke udstedt en teamordre, måske fordi Casper Elgaard havde smidt en masse point væk i det andet løb ved kun at køre en 6. plads hjem.

Weekendens bedste kører var efter efter manges mening Ronnie Bremer, der dog ikke fik  den samme succes som på Jyllands-Ringen ud af anstrengelserne bl a. fordi han måtte køre i pit i et af heatene efter en tur i græsset.