Det kører ikke for vennen: Ring til Kevin

Vennen Michael Christensen og Porsche oplever også startproblemer

Michael Christensen og Porsche har ikke fået den bedste start på den  nye sæson (Foto:
Porsche)
Michael Christensen og Porsche har ikke fået den bedste start på den nye sæson (Foto: Porsche)

Det kunne være, at sidste års VM-treer, Michael Christensen skulle ringe og få en god snak med sin bedste ven, Kevin Magnussen.

Indtil videre har den danske Porsche-kører oplevet de samme startproblemer på 2016-sæsonen, efter at Porsche lige som Renault på papiret før denne sæson har skiftet ham og fået en ny organisationen i ryggen.

Det var VW-skandalen med motorsnyd, som tvang Porsche til at 'udlicitere' sit GT-team, og det har endnu ikke blevet den samme succes som i fjor, hvor Porsche gav både Ferrari og Aston Martin baghjul.

Det var et defekt baghjulsophæng, som var årsagen til dårlige start på VM-sæsonen på Silverstone, men der er ikke tegn på forbedringer, da der fredag blev kørt kvalifikationen til lørdagens 6 timer lange Le Mans-forprøve på Spa i Belgien.

Motorsport Porsche forlænger med dansker: Skal køre Le Mans i 2016

Danskeren, som igen i år kører sammen med verdensmesteren i  GTE Pro-klassen, Richard Lietz, Østrig, skal starte som 7'er lige bag 'danskerbilen' fra Aston Martin med bl. a. Nicki Thiim og Marco Sørensen.

Porsches 'søsterbil' i den lille GTE Am-klasse med bl. a. David Heinemeier-Hansson kan heller ikke leve sidste års suveræne kørsel og skal starteri anden række i klassen.

Derimod er Porsches 'flagskib' i den store klasse, Porsche 919 Hybrid, kan fortsat føre sig frem og starte med begge biler i første række med verdensmestrene, trioen Mark Webber, Australien, Timo Bernhard, Tyskland og Brendon Hartley, New Zealand, på pole position.

Lille K i spidsen

Nogle hundrede km nordvest på i Holland på Zandvoort er de to tidligere klassevindere på Le Mans, Kristian Poulsen og Casper Elgaard i et 12 timers løb, hvor de to sammen med resten af holdet, Roland Poulsen og Nicolai Sylvest, er 5'er, en omgang efter den førende bil.

Løbet køres med  to halvlege og efter tre timer fredag er der pause til lørdag formiddag.

Med i løbet er også 'llle K', Jacob Kristensen, lillebror til Le Mans-kongen Tom Kristensen. Han har sammen sine to medkørere, Jan Engelbrecht og Jens Mølgaard i en Peugeot RCZ lagt sig i spidsen i en af de mindre klasse.

0 kommentarer
Vis kommentarer