Det store overblik: Sådan kører danskerne ind i Le Mans-natten

Der ser vanskeligt ud for den danske Aston Martin, men natten har før vendt op og ned på meget i Le Mans

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

Aston Martin nummer 95 med den rent danske besætning halser efter flere af konkurrenterne, da lørdag blev til søndag i 24-timers løbet Le Mans.

I LM GTE Pro-klassen ligger den danske Aston Martin nummer seks med fire omgange op til den førende i klassen, der ligeledes er en Aston Martin.

Trioen med Marco Sørensen, Nicki Thiim og Christoffer Nygaard tog ellers føringen i klassen i første time, men oplevede siden problemer og måtte holde over 30 minutter i pitten tidligt lørdag aften.

Derfor bliver det vanskeligt at tage sejren, men køreren Marco Sørensen er dog fortrøstningsfuld i forhold til at hente de to Ferrari-biler, der ligger foran dem i klassen.

- Bilen kører godt, og vi tror på, at vi kan slutte foran ferrarierne, og så må vi se, om vi kan komme helt til tops.

- Det bliver svært, hvis de andre foran ikke får problemer, erkender Marco Sørensen.

Mens ærgrelsen er stor hos Aston Martin, er alt roligt hos Porsche, som i følge Michael Christensen bare har fulgt  køreplanen.

- Vi skal ikke lave fejl, men gøre alt rigtigt. Så skal vi slå til søndag morgen, siger Michael Christensen, der umiddelbart er eneste bud på en dansk klassevinder.

Både David Heinemeier-Hansson i LMP2 og Kristian Poulsen i GTE Am-klassen er kørt agterud, mens Jan Magnussen løber rundt og keder sig som tilskuer og moralsk opbakning til den førende i GT-klassen,søsterbilen fra Corvette.

Den ny-pensionerede Tom Kristensen kan sammen med resten af Audi glæde sig over forrygende løb i front, hvor Audi og Porsche på skift er i spidsen for det 83. Le Mans, mens Toyota er to omgange bagud.

2 kommentarer
Vis kommentarer