Døren på klem til Formel 1

Fokus er nu Indycar for Christian Lundgaard, men drømmen om at blive verdensmester i Formel er der stadig

Formel 1-kørere rykker ofte til Indycar, men sjældent den anden vej. Christian Lundgaard udelukker dog ikke muligheden endnu. Foto: Joan Codina/Fotoformulak.com
Formel 1-kørere rykker ofte til Indycar, men sjældent den anden vej. Christian Lundgaard udelukker dog ikke muligheden endnu. Foto: Joan Codina/Fotoformulak.com
Følg Motorsport

- Formel 1 vil altid være det primære mål, uanset hvad den nære fremtid bringer. Det har ikke noget at gøre med drømmen om at komme derind, sagde Christian Lundgaard og pegede mod F1-paddocken, da Ekstra Bladet mødtes med ham i september på Monza.

Men de drømme er indtil videre sat på standby, da succes vil betyde, at danskeren som minimum bliver i USA i de næste tre år hos Rahal Letterman Lanigan Racing.

Ser man på de begrænsede muligheder for at avancere fra Formel 2 til Formel 1 i de kommende år, er der hos Dansk Automobil Sports Union (DASU) fuld forståelse for, at Lundgaard skifter spor og satser på USA. 

- Formel 1 er det højeste i motorsport, og også det højeste vi har. Men vi har drømt i mange år om at få en dansker i Indycar. Det her er bestemt en god mulighed for en ung kører, og han kan skaffe sig en meget lang karriere i USA, siger sportschef Bo Baltzer.

Hvorvidt Indycar-succes kan bruges som springbræt til Formel 1 er mere tvivlsomt. Det vil være undtagelsen, som bekræfter reglen om, at ensretningen går den modsatte vej.

- I princippet kan han også bruge det til at komme tilbage til Formel 1. Det har vi set kørere, som Zanardi og Villeneuve gøre, men kun Villeneuve slog for alvor igennem i Formel 1, efter han dominerede Indycar tilbage i midten af 1990’erne. Det er to forskellige typer biler, som også skal køres på forskellige måder, siger Bo Baltzer.

Juan Pablo Montoya og Jacques Villeneuve nåede begge Formel 1 på bagkanten af at være blevet mestre i USA, men det var før, at Christian Lundgaard blev født.

I dette årtusinde har kun Sebastian Bourdais nået Formel 1 via amerikanske formel-biler.

Christian Lundgaard har været en del af Renault-Alpines akademi siden 2017 og har kørt supportløb for Formel 1 siden 2019. Fra næste år er der ikke tid til at hænge ud i F1-paddocken længere. Foto: Jan Sommer
Christian Lundgaard har været en del af Renault-Alpines akademi siden 2017 og har kørt supportløb for Formel 1 siden 2019. Fra næste år er der ikke tid til at hænge ud i F1-paddocken længere. Foto: Jan Sommer
 

Spørgsmålet om Formel 1 forventede Christian Lundgaard også efter annonceringen i USA.

- Min drøm som europæer har altid været Formel 1, men jeg ved også, at der kun er 20 kørere, og hvis de leverer, som teamet ønsker, er det svært for unge kørere at komme til uden økonomisk støtte og de rigtige resultater. Det handler om timing.

- Se på Oscar Piastri, som fører F2-mesterskabet, og der er ikke plads til ham næste år, for alle sæder er optaget. For mig kan jeg tage herover og bevise, hvad jeg er i stand til. Og det skal jeg fortsætte med, for det er ikke kun for et enkelt år.

Bliv klar til sæsonen: 21 ting, du bør vide om Indycar

- Om fire-fem år, hvis timingen og resultaterne er der, så måske, men for mig handler det om at være vinde, hvad jeg kører lige nu, siger han.

Døren bliver dog holdt på klem.

- Muligheden kommer måske aldrig, men hvis den gør, er det, hvad jeg ønsker. Min drøm har altid været at blive verdensmester i Formel 1, siger Lundgaard.

Her kan du læse om, hvorfor det amerikanske team gav den danske racerkører en hemmelig test, og om det kendte tv-ikon i holdets ledelse og ejerkreds.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers