Drømmer om Le Mans med Kevin

Jan Magnussen ser gerne, at han og sønnen i fremtiden kommer til at dele racer under Le Mans, men erkender samtidig, at det nok bliver ved drømmen

Jan Magnussen ses her under tirsdagens pressemøde på Restaurant Bellahøj forud for årets Le Mans. (Foto: Jan Sommer)
Jan Magnussen ses her under tirsdagens pressemøde på Restaurant Bellahøj forud for årets Le Mans. (Foto: Jan Sommer)

Både Jan og Kevin Magnussen vil være til stede under dette års Le Mans, men det bliver kun senior, der skal prøve kræfter med banen. Sønnen må nøjes med at se på i denne omgang, efter han har valgt at fokusere helt og holdent på sin Formel 1-karriere.

Her frister det 22-årige talent i øjeblikket en tilværelse som test- og reservekører for McLaren-Honda, og ifølge hans far er der god grund til at tro, at det arbejde giver bonus i den nære fremtid.

- Hele ’Team Kevin’ arbejder ufattelig hårdt for at sikre en god fremtid for Kevin. Jeg føler, det hele går i den rigtige retning, men hvor han ender, må tiden vise, siger Magnussen.

- Lige nu er han hos McLaren og gør alt, hvad han kan, for at være behjælpelig og sætte sig selv i så stærk en position, som han overhovedet kan komme i.  Og så håber jeg, at alt det hårde arbejde bærer frugt, og han er tilbage i Formel 1 næste år.

McLaren-chef Ron Dennis (th.) vil gerne have lidt mere økonomisk dansk opbakning, så Kevin Magnussen kan komme tilbage til Formel 1. (Foro: Riis Photography) Formel 1 McLaren-boss: I kan hjælpe Kevin til VM-titlen

Et parløb mellem far og søn i Le Mans har dog også været bragt på banen.  Og selv om det ene ikke nødvendigvis sætter en stopper for det andet, har Jan Magnussen svært ved at forestille sig, at tankerne om at danne team med Kevin i det legendariske 24 timers-løb bliver ført ud i livet.

- Vi har snakket om det, og det har været på tale nogen gange nu. Både på Le Mans, men også på Daytona. Men indtil videre forbliver det bare ved drømmene, for Kevin har sit, og jeg har mit, siger Jan Magnussen.

- Kom man i en situation, hvor alt gik op i en højere enhed, og man havde muligheden for at køre det sammen, kunne det være fedt. Men det skal jo ikke bare være for at køre sammen – det skal være for at vinde sammen.

- Og realistisk set tror jeg, at Kevin skal noget andet de næste mange år, og når han først får tid til at køre Le Mans, så tror jeg sgu ikke, at han gider gøre det med sin far, siger Magnussen.

Kunne man forestille sig, at I kom til at køre mod hinanden?

- Ja, men det håber jeg ikke. Og det er der mange forskellige grunde til. Jeg håber, han skal køre Formel 1, og derudover er han jo vanvittig hurtig ...

1 kommentar
Vis kommentarer