Droppede dødsflyet: Schumachers stedbror var på passagerlisten

Kun utroligt held var skyld i, at Sebastian Stahl ikke rejste med det Germanwings-fly, der forulykkede i Alperne

Et hav af blomster er lagt i området, hvor 150 personer mistede livet i forbindelse med det tragiske flystyrt. (Foto: AP)
Et hav af blomster er lagt i området, hvor 150 personer mistede livet i forbindelse med det tragiske flystyrt. (Foto: AP)

150 mennesker mistede på tragisk vis livet forrige tirsdag, da piloten Andreas Lubitz tvang et Germanwings-fly, med afgang fra Barcelona mod Düsseldorf, til at kollidere med en bjergside i Alperne.

Det tal kunne dog have været endnu større, hvis Sebastian Stahls afrejsetidspunkt fra den catalanske hovedstad var flyttet en dag frem, som længe så ud til at blive tilfældet.

Tyskeren, der er stedbror til Formel 1-legenden Michael Schumacher og selv gør sig indenfor motorsport, var i forbindelse med en reklamekampagne for bilfabrikanten Seat på visit i Spanien, hvorfra han ifølge den oprindelige rejseplan ville vende hjem til Köln om mandagen.

Dagen før den planlagte afgang var det dog så dårligt vejr i Barcelona, at kraftig regn truede tilblivelsen af reklamen, hvorfor folkene bag produktionen følte behov for at købe endnu en flybillet til Stahl.

Årsagen hertil var, at han så kunne komme hjem om tirsdagen, hvis projektet trak ud. I så fald ville han have været med på flyet mod Düsseldorf, der er beliggende i samme område som Köln.

Michael Tsokos leder arbejdet med at identificere ligene (AP/ PR Foto) Krig & katastrofer Har bjærget 600 ligdele: Synet vil hjemsøge mig for evigt

Forskellige omstændigheder gjorde dog, at Stahl endte med at holde fast i den oprindelige afgang, og derfor har han i dag livet i behold, selv om hans navn optrådte på det forulykkede flys passagerliste. Det fortæller tyskeren i et interview med avisen Berliner Kurier.

- Ja, jeg er i live. Det er vanvittigt, så mange venner og bekendte, der har snakket med mig om det i de seneste timer. Omkring 24 timer før ulykken indtraf, fløj jeg med selvsamme Germanwings-fly fra Barcelona til Köln, siger Stahl.

- Men jeg var utrolig heldig. Det regnede kraftigt i Barcelona om søndagen, så vi overvejede at forlænge vores ophold og tage af sted en dag senere. I så fald skulle jeg lave min billet om og kunne derfor meget vel være endt på flyet, der styrtede ned. Til alt held var det overbooket, siger Stahl.

Hussein Javadi tog et billede af sit spejlbillede, kort før han forlod sit hotel i Barcelona, og steg om bord på Flight 4U9525, der styrtede i Alperne få timer senere. Krig & katastrofer Sidste billede på vej til dødsflyet: Adios Barcelona

I dag er racerkøreren af åbenlyse årsager lykkelig over, at rejsen blev udskudt, men den frygtelige ulykke, der blandt andre kostede 75 af hans landsmænd livet, har sat sig dybe spor.

- Jeg havde ikke regnet med, at sådan en maskine kunne styrte ned. Jeg har jo selv netop fløjet over de bjerge, hvor ulykken fandt sted. Derfor har jeg også allerede sendt en bøn mod himlen, siger Stahl.

Hans forbindelse til Schumacher-familien skyldes moderen Barbara, der er i forhold med Rolf Schumacher, som er far til Michael og Ralf.

Sådan forløb de skæbnesvangre minutter om bord på Germanwings-flyet