Efter 5 års tørke: Fernando Alonso vinder igen

Bagefter har den spanske stjerne droppet en euforisk trussel

Det er fem år siden, at Fernando Alonso sidst har jublet en sejr. Det var på Catalunya udenfor Barcelona i 2013 Nu sejrede han igen i  VM-debuten i sportsvognsklassen (Foto: AP)
Det er fem år siden, at Fernando Alonso sidst har jublet en sejr. Det var på Catalunya udenfor Barcelona i 2013 Nu sejrede han igen i VM-debuten i sportsvognsklassen (Foto: AP)

Den dobbelte Formel 1-verdensmester Fernando Alonso havde det kun i kæften.

Dagen derpå er der ikke kommet en melding om, at Toyota har været forbi verdens mest elskede og frygtede racerbane i Spa for at hente den spanske superstjerne for at køre ham i lufthavnen, så dobbelt-jobberen sammen med McLaren kan være klar allerede mandag i Barcelona, når Formel 1-feltet skal i gang med nedtællingen til søndagens spanske Grand Prix.

Fem år efter, at Fernando Alonso vandt det samme løb i en Ferrari, fik den 36 årige McLaren-kører afsluttet en fem år lang sejrstørke.

Han debuterede i VM for sportsvogne med at vinde for Toyota i 6 timers løbet på Spa, som indledte starten på sportsvognenes supersæson på 1 1/2 år med finale næste år i Le Mans.

Spanieren har en drøm om at vinde netop Le Mans og Indy 500 i USA for at blive den anden kører i historien, som har præsteret 'The Triple Crown'.

Foto: Mark Sutton/Sutton Images/REX/All Over Press Sport og Spil Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

Det tredje ben er at vinde Formel 1-løbet i Monaco, og det flueben har Fernando Alonso for længst fået sat.

Selv om Fernando Alonso sammen med de tidligere F1-kolleger, Sebastien Buemi, Schweiz og Kazuki Nakajima, Japan, havde startet på pole position og ført det meste af vejen fra start til mål, betød tre safety car-perioder, at trioen aldrig fik etableret et solidt forspring.

Fernando Alonso har travlt i disse uger. Efter sejren i Spa i Belgien har han sat kurs mod hjemlandet Spanien og Formel 1 Grand Prix'et i Barcelona, hvor han uanset McLarens resultater vil have en hovedrolle (Foto: Jan Sommer)
Fernando Alonso har travlt i disse uger. Efter sejren i Spa i Belgien har han sat kurs mod hjemlandet Spanien og Formel 1 Grand Prix'et i Barcelona, hvor han uanset McLarens resultater vil have en hovedrolle (Foto: Jan Sommer)
 

Da gearkassen mod slutningen var tæt på 'at brænde' sammen, kunne det være endt med, at  søsterbilen fra Toyota havde snydt Fernando Alonso for 'drømmedebuten'.

Forskellen i mål var sølle 1,2 sek. og søsterbilen havde endda startet løbet en omgang senere end det øvrige felt på grund af en straf på grund af at have en ikke godkendt brændstofmåler.

- Med sejren er mit liv blevet lidt lettere, jublede Fernando Alonso.

- Jeg har sagt til gutterne, at det er rart at føle podiet.

- Derfor vil jeg være her hele natten og så kan de (Toyota, red) tage mig med i morgen.

- Jeg vil forsøge at sove her, lød det fra en euforisk Fernando Alonso efter et løb, hvor Spa atter en gang viste sig at være for stor en udfordring for nogle af deltagerne.

Både Ford GT's Harry Tincknell, tidligere Le Mans-klassevinder, og den bare 20 årige russer, Matevos Isaakyon 'tabte' deres bil i den berygtede Eau Rouge-kurve, hvilket udløste safety car.

Der var store smil hos Hass-cheferne Gene Hass og Günther Steiner efter Kevin Magnussens femteplads i Bahrain. Det er præstationer som den, der har styrket hans position på det amerikanske team. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Spillet om Kevins kontrakt: Ferrari-flirt presser Haas

I skyggen af Fernando Alonsos entre debuterede Aston Martin med en ny Vantage AMR.

De tidligere verdensmestre, Nicki Thiim og Marco Sørensen formåede ikke at gøre sig bemærket i den nye bil i GTE-klassen, hvor landsmanden, Michael Christensen i Porsche til gengæld tiltrak sig opmærksom, da udbremsede en tidligere makker, eks-verdensmestrer Richard Lietz, Østrig i søsterbilen i chikanen med tilnavn 'Bus Stop'.

Den danske Porsche-kører, Michael Christensen blev 2'er i supersæsonens første VM-løb (Foto: Jan Sommer)
Den danske Porsche-kører, Michael Christensen blev 2'er i supersæsonens første VM-løb (Foto: Jan Sommer)
 

Det betød, at Michael Christensen sammen med makkeren, Kevin Estre, Frankrig sluttede som 2'er efter en Ford GTE med bl. a. Olivier Pla, Frankrig.

De tre nævnte danskere udgør sammen med Jan Magnussen og Christina Nielsen årets 'danskerhold' på Le Mans.

De to sidstnævnte var sent i aftes i aktion i det amerikanske sportsvognsmesterskab på banen i Mid-Ohio.

Her kom den forsvarende mester Jan Magnussen på podiet med en tredjeplads i GT Le Mans-klassen, og det betød avancement i den samlede stilling.

I den lidt mindre GT Daytona-klasse kom Christina Nielsen ind på en syvendeplads, mens David Heinemeier-Hansson i den samme klasse blev 4'er.

Ikke alle er tilfredse med, at WEC har ændret sin kalender, så Fernando Alonso kan deltage i den japanske afdeling. Foto: Jan Sommer Formel 1 Særbehandling til F1-stjerne - nu får han sviner af kollega

Formel 1 Superstjernen får ekstra travlt: Historisk aftale på plads

  De snart forhenværende verdensmestre, Nicki Thiim, til højre og Marco Sørensen kan se frem til at få en ny bil (Foto: Jan Sommer) Motorsport Ny bil til VM-vindere: Så gælder der ingen kære mor

7 kommentarer
Vis kommentarer