Efter frygtelig ulykke: Her er Magnussens første ord

Jan Magnussen var i det sarkastiske hjørne efter sin alvorlige ulykke under kvalifikationen på Le Mans

Jan Magnussen var i stand til at smile sent torsdag aften, selv om han få timer tidligere havde været impliceret i et grimt uheld. (Foto: Jan Sommer)
Jan Magnussen var i stand til at smile sent torsdag aften, selv om han få timer tidligere havde været impliceret i et grimt uheld. (Foto: Jan Sommer)

LE MANS (Ekstra Bladet): Selv om Jan Magnussen med høj fart røg to gange i muren i en af Porsche kurverne og smadrede Corvetten, var han alligevel sarkastisk, da han et par timer senere kom ud af garagen for at fortælle om ulykken, der betød afbrydelse af den første af aftenens to kvalifikationer.

- Det var en af de gode ulykker, hvis man kan ellers kan sige det. Heldigvis er Corvette en god og sikker bil, siger Magnussen til Ekstra Bladet.

Han har været involveret i værre uheld i karrieren, men torsdagens dramatiske afkørsel vil ende højt på listen, hvis veteranen, der er i gang med sit 17. Le Mans, sætter sig ned og rangerer ulykker.

En ambulance kom hurtigt frem til stedet, hvor Jan Magnussen kørte galt. (Foto: Jan Sommer) Motorsport Grim Le Mans-ulykke: Jan Magnussen kørt væk i ambulance

Efter en tur i ambulancen forbi Medical Center midt på banen til et tjek, var der krisemøde hos Corvette om årsagen til ulykken. Da Jan Magnussen ledsaget af den øverste chef, Doug Fehan, kom ud, lød beskeden, at der havde været tale om 'en mekanisk fejl'.

- Vi gør alt for at blive klar til lørdag, men vi ved endnu ikke, om det lykkes, siger Jan Magnussen, der tydeligvis ikke måtte sige for meget, da Le Mans er og bliver Corvettes store satsning.

- Det lignede, at speederen havde sat sig fast. Hjulene blev ved med at køre, lød det forinden fra den gamle racerstjerne Jac Nellemann - der er i Le Mans som en del af det danske Young Driver-mandskab - da han som mange andre kiggede forbi garagen, hvor et par bredskuldrede vagter sørgede for, at der ikke kom uvedkommende indenfor.

Danskerens Corvette får et eftersyn i kølvandet på den dramatiske ulykke. (Foto: Jan Sommer)
Danskerens Corvette får et eftersyn i kølvandet på den dramatiske ulykke. (Foto: Jan Sommer)
 
Mange hlsner
Mens der blev holdt krisemøde, fik Jan Magnussen også en omgang massage, og hans far, Hans Erik Magnussen, der er gæst i en af de danske Le Mans-lejre, nåede frem for at få vished om sønnens tilstand.

- Nu går jeg hjem og sover, var beskeden, da han vandrede de godt to kilometer tilbage.

Ulykken skete ifølge Jan Magnussen næsten samme sted, som han forulykkede for nogle år siden en tidlig søndag morgen.

Da det gik galt, var Le Mans-kongen Tom Kristensen ude at følge løbet, så denne var i første omgang ikke klar over, at vennen havde 'stået af', som det hedder i racersproget..

-Jeg har sendt ham en sms, siger Tom Kristensen.

Det samme har 3000 andre ifølge Jan Magnussens pressemand, Nikolaj Karlshøj.

- Men Jan har endnu ikke haft tid til at se på mobilen, siger pressemanden til Ekstra Bladet.    

Ekstra Bladets fotograf Jan Sommer har fulgt dramaet fra tætteste hold torsdag aften. Se hans skud ved at bladre mellem billederne øverst i artiklen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 6 Jan Magnussen blev hentet af en ambulance kort efter ulykken. (Foto: Jan Sommer)
2 af 6 Danskerens Corvette får et eftersyn i kølvandet på den dramatiske ulykke. (Foto: Jan Sommer)
3 af 6 Corvette-raceren kom ikke ud at køre mere torsdag aften. (Foto: Jan Sommer)
4 af 6 En stor reparation venter, før den gule bil kommer ud og kører nye omgange. (Foto: Jan Sommer)
5 af 6 Jan Magnussen i Chevrolet Corvette nr. 63 kørte galt i torsdagens tidlige kvalifikation i de hurtige Porsche-kurver og smadrede bilen. Heldigvis var Jan Magnussen ok, omend noget øm. Her forlader han pitten sammen med Corvette-chefen Doug Fehan. (Foto: Jan Sommer)
6 af 6 Jan Magnussen var i stand til at smile sent torsdag aften, selv om han få timer tidligere havde været impliceret i et grimt uheld. (Foto: Jan Sommer)
36 kommentarer
Vis kommentarer