Efter grusom ulykke: Sådan er verdensmesterens tilstand

Familien er fløjet ind fra USA  for at være ved ham og for at støtte kæresten

Mens verdens bedste motorcykelkørere har hyldet den tidligere verdensmester Nicky Hayden forud for weekendens franske Grand Prix i Le Mans, kæmper amerikaneren på andet døgn fortsat for sit liv på et hospital i Cesena, Italien.

- Nicky Haydens tilstand er ekstrem alvorlig, lød det i den sidste bulletin udsendt fredag middag.

Både moderen, Rosa og broderen, Tommy er fløjet fra USA til Italien for at være ved ham og for at støtte kæresten, Jackie, der sammen med flere medlemmer fra den forulykkede motorcykelstjernes Honda-team er til stedet på Bufalini Hospital.

Faderen, Earl Hayden, som er et stort navn i motorcykelsporten i USA, slås med hjerteproblemer og har fået rejseforbud.

Den tidligere verdensmester var ude at cykle med nogle venner langs stranden ved feriebyen, Rimini, da han blev ramt en Peugeot 205.

Eks-verdensmesteren blev slynget op på køleren og smadrede forruden, inden han endte i grøften.

Der er godt nyt om den forulykkede verdensmester i  speedwayTomasz Gollob (Foto: AP)
Der er godt nyt om den forulykkede verdensmester i speedwayTomasz Gollob (Foto: AP)

Ved det voldsomme sammenstød pådrog Nicky Hayden sig i følge sportsavisen La Gazzetta dello Sport svære skader på hjernen og flere forskellige brud i ulykken, som ikke skete på den langt farligere racerbane, men på en strandpromenade.

- Nicky Hayden er en stor rytter, et stort talent og ikke mindst en god fyr, har den mange-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi udtalt i Le Mans, hvor den forfærdelige ulykke har lagt sig som en dyne over Grand Prix'et.

Gollob genoptræner

Der er anderledes gode meldinger fra Bydgoszcz om den tidligere polske speedwayverdensmester, Tomasz Gollob.

Cheflægen har været ude og fortælle, at rygmarven er begyndt at fungere igen, så speedwaystjernen kan mærke sine ben.

Han væltede for godt en måned siden på en motocrossmaskine.

På grund af fremskridtet kan Tomasz Gollob gå i gang med genoptræningen.

Hverken før  eller nu er der gjort særlig meget for sikkerheden. Her er mellemkrigstidens store navn, Stanley Woods, på vej mod en af 10 sejre (Foto: AP) Speedway 264 dræbt i dødsløbet: Derfor deltog Danmarks bedste

Gollob med beviset på sit verdensmesterskab i 2010. (Foto: AP) Speedway Speedway-legende i forfærdelig styrt - risikerer førligheden

Den tidligere verdensmester Nicky Hayden er ude på ubestemt tid efter at have været i nærkontakt med forruden på en bil (Foto: AP) Motorsport Verdensmester kørt ned: Nu kæmper han for livet