Endelig gode Schumacher-nyheder: Junior skal køre formel-racer

15-årige Mick Schumacher kommer i denne sæson for første gang i nærkontakt med de hurtige formel-biler, når han skal køre den tyske Formel 4-serie for unge talenter

Mick Schumacher bliver budt velkommen i Van Amersfoort Racing af holdejer Frits van Amersfoort. (PR-foto)
Mick Schumacher bliver budt velkommen i Van Amersfoort Racing af holdejer Frits van Amersfoort. (PR-foto)

Der er nok flere øjne end normalt på den tyske Formel 4-serie, når den 25. april bliver skudt i gang på banen i Oschersleben.

Her vil en 15-årig tysker, der sidste år blev nummer to i det tyske gokart-mesterskab nemlig debutere i en formel-racer.

I sig selv ikke en stor nyhed - og dog.

Michael Schumacher fyldte 46 år i går, og det blev fejret verden over (Foto: AP) Motorsport - 5. jan. 2015 - kl. 06:53 Rørende hilsener på Schumachers fødselsdag

For den 15-årige er Mick Schumacher, søn af den mest vindende Formel 1-kører gennem tiderne, Michael Schumacher, der stadig kommer sig efter sin alvorlige skiulykke kort før årsskiftet til 2014.

Mick Schumacher skal køre for Van Amersfoort Racing, der kom i kontakt med talentet med det stærke motorsportsnavn ved en tilfældighed.

- De seneste år har det været en tradition for os at tilbyde nummer to ved de tyske juniormesterskaber i gokart en test-session i vores simulator.

- Han (Mick Schumacher, red.) tilbragte en hel dag i vores hovedkvarter i Holland. Derefter så vi ham i en test i Valencia og til sidst nåede vi til en aftale om samarbejde i dette års formel 4-serie, siger holdejer Frits van Amersfoort til holdets hjemmeside.

Piecuch Stani ser ud over gokart-banen i Kerpen-Manheim, hvor Michael Schumacher har kørt massevis af omgange både som barn og voksen. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Formel 1 - 29. dec. 2014 - kl. 14:47 TV: Et år efter ulykken: Schumacher forandrede en hel by

Formel 4-serien er forbeholdt junior-kørere, der konkurrerer i biler med motorer på maksimalt 160 hestekræfter. I Tyskland er det bilistforeningen ADAC - der er den tyske pendant til danske FDM - der arrangerer, og serien vil afløse Formel ADAC-serien.

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere