Europamester er født med benzin i blodet

Christian Lundgaard er det seneste eksempel på, hvordan talentet for motorsport er arveligt

Far og søn, Henrik og Christian Lundgaard, som nu begge er Europamestre. Far har været det i rally, mens Christian for nogle uger siden blev junior-Europamester i go kart. Her har sidstnævnte lånt storestoder Daniels Formel Ford. (Foto: Anders Brohus)
Far og søn, Henrik og Christian Lundgaard, som nu begge er Europamestre. Far har været det i rally, mens Christian for nogle uger siden blev junior-Europamester i go kart. Her har sidstnævnte lånt storestoder Daniels Formel Ford. (Foto: Anders Brohus)

Han er bare 14 år, men har hele den store motorsportsverden liggende åben for sig.

Christian Lundgaard fra Hedensted kunne for nogle uger siden i Kristianstad i Sverige skrive Europamester i juniorklassen i gokart på cv’et.

Fortjent ifølge iagttagere, fordi Christian Lundgaard har været suveræn i juniorklasse og vundet flere andre store løb.

Historisk set vil EM-titlen åbne døre.

Den seneste dansker, der vandt EM-titlen, er Michael Christensen, som i dag 10 år efter triumfen  er fabrikskører hos Porsche og blive spået en stor karriere i Le Mans.

Før ham, da mesterskabet blev kørt i en anden størrelse gokart med en anden etiket, blev Jan Magnussen to gange verdensmester. Og Big Mag er i dag Europas mest vindende racerkører.

Så titlen kan rent historisk føre til noget stort.

Christian Lundgaards far, Henrik Lundgaard, har været Europamester i rally og eneste dansker, der har scoret VM-point i rally.

Som mange andre i motorsportens verden er Christian Lundgaard født med benzin i blodet.

Eksempelvis i Formel 1 med Nico og Keke Rosberg, der er tidligere Formel 1-verdensmester, Carlos jr. og Carlos Saintz, tidligere rallyverdensmester, Max og Jos Verstappen, der er Le Mans klassevinder og tidligere Formel 1-kører.

I Danmark kender vi også til disciplinen. Her er Kevin/Jan Magnussen (Formel 1 og Le Mans), Nicki/Kurt Thiim (DTM-mester), Nicolai/Jesper Sylvest (DTC-mester), Casper/Peter Elgaard (promotor og DTM-kører), Noah/Jason Watt (Formel Ford-verdensmester), Christina/Lars-Erik Nielsen (Le Mans-kører).

- Motorsport er en familiesport, og det handler tit om at have en far, der har mekanisk snilde, siger Dansk Automobil Sport Unions elitechef, Bo Baltzer Nielsen.

- Den foreløbige plan er, at Christian Lundgaard i næste sæson skal køre senior, som man kan blive i gokart allerede fra året, hvor du fylder 15 år.

Olie på fingrene må man sige, at Christian Lundgaards far, Henrik Lundgaard, fortsat har.

Han har netop selv genoptaget karrieren i den nye klasse Supertourisme, men efter rally og den hjemlige DTC-serie har Henrik Lundgaard også været teamchef for den dobbelte Le Mans-klassevinder Kristian Poulsen sideløbende med, at han har hjulpet Christian og dennes storebror Daniel på vej.

Sidstnævnte har for nylig taget springet fra gokart til Formel Ford.

Danmarks bedste rallykører til dato har selv fået job i Dansk Automobil Sports Union som ny udviklingschef, så her har team Lundgaard hurtigt vist vejen.

Målet er også at skaffe flere nye racerkørere, og der er blevet kigget på en anden dyr sport: ridning.

- Inden der bliver investerer i dyrt materiel, forsøger vi at få klubber og professionelle udlejere til stille konkurrencedygtige gokart til rådighed til de unge med lyst til at køre race, så de bedre ved, hvad der venter, fortæller Bo Baltzer.

Her kan du møde familien Lundgaard:

Christian Lundgaard har med europamesterskabet i gokart taget det første skridt mod en karriere i motorsport - og det ligger til familien. (Video: Anders Brohus)

1 kommentar
Vis kommentarer