Færdig hos Ferrari: Succes-dansker tæt på overraskende skifte

Christina Nielsen bytter efter alt at dømme Ferrari ud med en kontrakt hos Park Place Motorsport

Christina Nielsen, til højre, skal efter to mesterskabet i træk ikke længere køre sammen med Alessandro Balzan, i midten. Den tredje på billedet er Jeff Segal, USA (Foto: Jan Kaiser)
Christina Nielsen, til højre, skal efter to mesterskabet i træk ikke længere køre sammen med Alessandro Balzan, i midten. Den tredje på billedet er Jeff Segal, USA (Foto: Jan Kaiser)

Efter et par måneders søgen tyder alt på, at den dobbelte amerikanske mester Christina Nielsen også skal køre i USA i næste sæson.

Hun rygtes til Park Place Motorsport, som er fast inventar i GT Daytona klassen i Weather Tech SportsCar Championship, der er identisk med det amerikanske sportsvognsmesterskab.

Dermed vil den danske racerpige med adresse i Los Angeles få mulighed for at forsvare titlen.

Efter skilsmissen med Ferrari vil hun også få sin tidligere medkører, Alessandro Balzan, som konkurrent til at score hattrick i klassen.

Stik mod de første udmeldinger har Ferraris officielle sportsvognsteam, Scuderia Corsa, valgt at beholde Alessandro Balzan og kun udskifte Christina Nielsen med amerikaneren Cooper MacNeil.

Det dansk/italienske makkerpar har ellers vundet mesterskabet to år i træk, så bruddet er blevet forklaret med 'økonomi'.

Prisen for sædet blev skruet ublu i vejret, har Christina Nielsens far, den tidligere Le Mans-kører Lars-Erik Nielsen, bekræftet.

Hvem Christina Nielsen vil få som ny makker hos Park Place Motorsport, kan det anerkendte motorsportssite, Sportscar365 endnu ikke fortælle.

Men sitet mener at vide, at Park Place Motorsport efter flere år med en Porsche vil køre Mercedes AMG i 2018-sæsonen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter nogle måneders søgen har Christian Nielsen tilsyneladende fundet et ledigt sæde i en Mercedes, der skal køre amerikansk mesterskab (Foto: Jakob Jørgensen)
Efter nogle måneders søgen har Christian Nielsen tilsyneladende fundet et ledigt sæde i en Mercedes, der skal køre amerikansk mesterskab (Foto: Jakob Jørgensen)

Fristende tilbud
Bilskiftet vil betyde, at Christina Nielsens ambition om at komme til udfordre Jan Magnussen i den store GT-klasse må vente.

Han er som bekendt amerikansk mester i GT Le Mans-klassen, som er klassen over Christina Nielsens GT Daytona klasse.

Med hensyn til næste års Le Mans må hun ud og finde et ledigt 3. sæde, da Park Place Motorsport aldrig har kørt med i verdens største sportsvognsløb og heller ikke har luftet planer om at tage det sidste store skridt.

Selv om Corvette indtil videre ikke har meldt noget ud om næste sæson, skulle det være ganske vist, at Jan Magnussen og makkeren Antonio Garcia skal forsvare mesterskabstitlen.

Og det skulle også være på plads, at de to igen vil få selskab af Audis Mick Rockenfeller i sæsonåbneren af Daytona 24 timer i slutningen af januar.

Flere venter i spændingen på Corvettes planer, fordi sportsvognsklassen i næste sæson skal køre en 'supersæson' på 1 1/2 år med 2 gange Le Mans 24 timer samt et nyt Sebring 1500 miles i den nye VM-kalender.

Da det er tre løb, hvor Jan Magnussen og Co. vil kunne score store VM-point, ville det fristende for Corvette tilmelde sig VM-serien og udfordre Ferrari, Ford GT, Aston Martin, Porsche og tilbagevendte BMW i den prestigefyldte GT-klasse.

Se også: 'Det er for vildt': Magnussen og Nielsen i amerikansk dobbelt-triumf

Se også: Dansk racer-pige slår til: Vil udfordre Magnussen

Se også: Offer for svindel: Nu bliver Christina til gengæld historisk mester

1 af 2 Christina Nielsen kan komme til at kigge langt efter Le Mans, da hendes nye Mercedes-team ikke kører med i verdens største 24 timers løb (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Christina Nielsen, til højre, skal efter to mesterskabet i træk ikke længere køre sammen med Alessandro Balzan, i midten. Den tredje på billedet er Jeff Segal, USA (Foto: Jan Kaiser)
3 kommentarer
Vis kommentarer