Far snupper en dobbelt op

Corvette har hyret den fyrede Jan Magnussen til to VM-løb

Trods starten i Sebring kan Jan Magnussen i år komme til Formel 1-premieren i Melbourne, da der i år ikke er datosammenstød. (Foto: Jan Sommer)
Trods starten i Sebring kan Jan Magnussen i år komme til Formel 1-premieren i Melbourne, da der i år ikke er datosammenstød. (Foto: Jan Sommer)

Den ellers fyrede Jan Magnussen vil få en dobbelttur i den gule Corvette.

Danmarks mest vindende racerkører skal ikke kun køre seks timers løbet i Texas på Formel 1-banen i Austin om godt to uger.

Som far Magnussen løftede sløret for ved tirsdagens 'far og søn talkshow', Jan og Kevin Magnussen i Cirkusbygningen, er han på vej mod et hurtigt come back i USA.

Corvette, som mod sin vilje måtte skille sig af med deres danske topnavn igennem 16 år på en ordre fra toppen af GM-koncernen, har også hyret danskeren til et VM-løb over 1000 miles, når den tidligere militærbase i Sebring i Florida vil gentage sidste års doubleheader med først et VM-løb og derefter det traditionelle 12 timers løb

Her skal løbets mest vindende kører, i øvrigt den samme som i 24 timers løbet i Le Mans - altså Tom Kristensen med seks sejre være til stede som manden med flaget i rollen som Grand Marshal.

I forvejen har Danmarks største motorsportsnavn fået opkaldt den 6 km lange banens sving 3 efter sig, lige som Tom Kristensen er optaget i banens Hall of Fame.

Det er ikke kun Tom Kristensen, som har vundet  på den legendariske bane.

Således er Jan Magnussen noteret for fem klassesejre i 12 timers løbet, som han i skrivende stund ikke skal køre, men kun overvære som tilskuer, hvilket også var tilfældet, da årets første løb i USA, Daytona 24 timer for første gang i umindelige tider blev kørt uden danskeren til start.

Jan Magnussen skal i Sebring som i Austin være makker med tyskeren Mike Rockenfeller i den nye Corvette C8, som den danske veteran i hemmelighed var med til at udvikle, så han kender den nye bil bedre end de fleste.

Udsigten til at køre bilen, som han har været tæt på fra start til slut, har fået ham til at glemme alt om den dårlige behandling, som han har været udsat for, da GM dikterede 'America First' som en vis Donald Trump og erstattede Magnussen senior med amerikaneren Jordan Taylor.

Jan Magnussen afslører på scenen foran en spækket sal i Cirkusbygningen i København, at han vender tilbage til sin gamle arbejdsplads. Foto: Jan Sommer Motorsport Gør comeback hos Corvette: - Jeg er sulten efter at køre mere

Corvette kan ikke længere bruge Jan Magnussen i Le Mans, selv om han indtil videre har været skrevet til start 21 gange (Foto: Jan Sommer) Motorsport Kæmpe paradoks for Magnussen

Jan Magnussen har ikke tænkt at ændre på, at det kun vil være en gang imellem, at han er til formel 1 med Kevin Magnussen (Foto: Jan Sommer) Motorsport Trods fyreseddel: Sådan er Magnussens plan

 

1 af 2 Jan Magnussen er om to uger tilbage i den gule Corvette (Foto:© RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE)
2 af 2 Trods starten i Sebring kan Jan Magnussen i år komme til Formel 1-premieren i Melbourne, da der i år ikke er datosammenstød. (Foto: Jan Sommer)