Fars drøm: Kevin skal køre en rød bil i Formel 1

Kun datoen mangler, inden far og søn kan køre Le Mans sammen

Når Jan Magnussen er stoppet med at køre i Danmark, kan han få tid at komme ud at se flere af Kevins Formel 1 løb (Foto: Jan Sommer)
Når Jan Magnussen er stoppet med at køre i Danmark, kan han få tid at komme ud at se flere af Kevins Formel 1 løb (Foto: Jan Sommer)

Alle forældre har lov at drømme på deres børns vegne.

Danmarks mest vindende racerkører, Jan Magnussen er ikke undtagelsen.

Selv om Kevin Magnussen, som kærligt omtales 'som ham den anden', for længst har overhalet Magnussen senior indenom på alle parameter i Formel 1-sammenhæng, har faderen en uforløst drøm tilbage.

- Kevin har forlænget med Haas med to år, og når den kontrakt løber ud, drømmer jeg om, at Kevin har kørt sig selv i en position, så han til den tid vil få muligheden for at sidde i en rød bil, lød det fra Jan Magnussen, da han forleden i Aarhus afsluttede en velbesøgt foredragsturne rundt i Danmark.

Den eneste røde bil i Formel 1 er en Ferrari, og når sæderne skal fordeles til 2021-sæsonen, kan den fire-dobbelte verdensmester Sebastian Vettel, Tyskland, lige som landsmanden, den syv-dobbelte verdensmester Michael Schumacher være vendt 'hjem' til Mercedes.

Da Haas køber motorerne hos netop Ferrari, ved det italienske team meget mere om Kevin Magnussen end de andre hold i Formel 1-feltet, så den danske Formel 1-kører kan ende med at være på rette sted på rette tid.

Hvis Jan Magnussens drøm vil gå opfyldelse, kan en anden uforløst drøm om far og søn i den samme gule Corvette i 24 timers løbet i Le Mans kun lade sig gøre i 2020.

En drøm eller plan, som man vil, der bakkes på af Corvette og nu også Haas.

Far og søn vil i 2020 have muligheden for at køre 24 timers løbet i Le Mans sammen i den gule Corvette (Foto: Thomas Lekfeldt)
Far og søn vil i 2020 have muligheden for at køre 24 timers løbet i Le Mans sammen i den gule Corvette (Foto: Thomas Lekfeldt)
 

- Vi mangler kun at finde en dato, lød det fra Jan Magnussen, da han i forbindelse med foredraget blev spurgt om projektet 'far og søn' i Le Mans.

- Selv om jeg ved, at Kevin vil være pissehurtig, skal han ud at køre et løb inden Le Mans for at lære, fortalte Jan Magnussen, der sagtens kan matche sønnen, hvis det handler om sejre og sejrsprocenter.

Den fire-dobbelte Le Mans-klassevinder og fire-dobbelte amerikanske sportsvognsmester er i en lang karriere noteret for 182 sejre mod sønnens 29 sejre, og i procenter har Magnussen senior vundet over 25 procent af i alt 715 løb mod Magnussen juniors 13 procent af 224 løb.

Da 'betingelserne' omkring 2 x Magnussen i Le Mans faldt først på plads i forbindelse med Formel 1-finalen i Abu Dhabi, og derfor vil det først være praktisk muligt i 2020, da 2019-sæsonen allerede er i fuld gang.

Sportsvognene er kun halvvejs i en såkaldt supersæson, da  kalenderen fremover skal ligne fodboldturneringer med efterår/forår.

En oplagt mulighed for Kevin Magnussen vil ellers være at køre 12 timer på Sebring, men løbet i marts er i 2019 blevet to-delt.

Udover det traditionelle 12 timers løb natten til søndag køres et 1000 miles løb som 'opvarmning' om fredagen.

Da Formel 1 har sæsonpremiere i Melbourne i weekenden forinden, er den mulighed på forhånd blevet skudt ned.

Derfor ligner det, at Kevin Magnussen skal i aktion i 24 timers løbet på Daytona i 2020, hvis 2 x Magnussen skal nå at føre køkkenbordsdrøm om Le Mans ud i livet, fordi en evt. Ferrari-kontrakt vil blokere, da Ferraris sportsvogne er blandt Corvettes hårdeste konkurrenter i Le Mans.

Se også: Drøm kan blive virkelig: Kevin og far tæt på Le Mans

Se også: Andre scorer millioner: Nul kroner til Magnussen

Se også: Lignede karrierens største nedtur: Magnussen i uforglemmelig triumf

 

1 af 2 Kevin Magnussen har også været på besøg på faderen, Jan Magnussens arbejdsplads i den amerikanske sportsserie (Foto: RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE)
2 af 2 Når Jan Magnussen er stoppet med at køre i Danmark, kan han få tid at komme ud at se flere af Kevins Formel 1 løb (Foto: Jan Sommer)
73 kommentarer
Vis kommentarer