Farvel til Formel 1: Her er Alonsos vilde planer

Den dobbelte Formel 1-verdensmester Fernando Alonso vil vinde både Daytona og Indy 500

Fernando Alonso har kørt det sidste Formel 1-løb for McLaren, men ikke det sidste løb for McLaren, som stiller med en bil til Indy 500. Foto: Jan Sommer
Fernando Alonso har kørt det sidste Formel 1-løb for McLaren, men ikke det sidste løb for McLaren, som stiller med en bil til Indy 500. Foto: Jan Sommer
Følg Motorsport

Mens Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Max Verstappen og de andre Formel 1-kørere alle er på vej på en god lang ferie, gearer den nu afhoppede dobbelte verdensmester Fernando Alonso ikke kun op på den nye tilværelse som sportsvognskører.

Det vil også være starten på en stor og vild USA-satsning, som også vil omfatte Indy Car, hvor det altoverskyggende mål vil være at vinde Indy 500 i slutningen af maj.

Hvis det lykkedes, vil verdens mest alsidige racerkører skrive historie og blive den bare anden kører, som har lavet The Triple Crown - at vinde Formel 1 i Monaco, Le Mans og Indy 500.

Kun afdøde Graham Hill har lavet det eftertragtede hattrick.

Den 37-årige spanier vil med starten i 2019-sæsonens første storløb, Daytona 24 timer, kunne blive ejermand af et af de eftertragtede Rolex Daytona ure.

Han vil også komme i den eksklusive klub af sportsvognskørere, som har vundet både Le Mans og Daytona.

Det skete ikke for verdens bedste sportskører Tom Kristensen, som aldrig fik kørt 24 timers løbet på Daytona, men derimod har John Nielsen, Jan Magnussen og senest Michael Christensen vundet 'The Double'.

Den nu forhenværende Formel 1-kører skal på banen i Florida sidde bag rattet i 'favoritbilen', Cadillac nr. 10, som sejrede i 2017-udgaven og startede 2018-løbet på pole position, men udgik.

Toyota vil betale deltagelsen, og Fernando Alonso skal dele bil med en anden Toyota-kører, den tidligere japanske Formel 1-kører Kamui Kobayashi, hollænderen Renger van der Zande samt amerikanske Jordan Taylor, som sad i Corvetten, da Jan Magnussen sidste år mistede en Le Mans-sejr på sidste omgang på grund af en punktering.

Når Fernando Alonso sidst i maj skal køre Indy 500, vil han køre en McLaren, som netop har sagt farvel til spanieren i Formel 1, men fortsat er bag ham i bestræbelserne på at vinde The Triple Crown.

Det er som bekendt for Toyota, at han vandt årets Le Mans, og det er også for Toyota, at han pt. er i spidsen i den store klasse i sportsvognenes VM-serie.

Både den nuværende dobbelte amerikanske sportsvognsmester Jan Magnussen og den tidligere dobbelte mester Christina Nielsen skal efter planen køre Daytona 24 timer, hvor kørerne allerede i den første weekend af januar skal møde frem til en test på banen i Florida.

Årets danske Le Mans-klassevinder, Michael Christensen, som er i spidsen i VM i GTE-Pro-klassen, har selv en forventning om, at Porsche vil bruge ham i 24 timers løbet på Daytona, men der er endnu ikke meldt noget ud.

Le Mans-klassevinder Michael Christensen har endnu ikke fået besked fra Porsche, om han skal køre Daytona 24 timer. Foto: Jan Sommer
Le Mans-klassevinder Michael Christensen har endnu ikke fået besked fra Porsche, om han skal køre Daytona 24 timer. Foto: Jan Sommer
 

Le Mans-sejr betyder farvel til Formel 1

Bitter motorkrig truer Alonsos vilde drøm

Super-dominans: Satte tyk streg under dansk verdensklasse

 

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.