Ferrari lukker fabrikker under coronakrise

Formel 1-sæsonstarten er udskudt, og i de kommende uger er Ferraris fabrikker lukkede

Ansatte på Ferrari-holdet tog hjem fra Australien, efter at weekendens grandprix blev aflyst. Foto: William West/Ritzau Scanpix
Ansatte på Ferrari-holdet tog hjem fra Australien, efter at weekendens grandprix blev aflyst. Foto: William West/Ritzau Scanpix

Bilfabrikanten Ferrari har valgt at lukke sine fabrikker i Italien under coronakrisen.

Det gælder både produktioner af biler til landevejen og Formel 1-holdet, skriver det britiske medie BBC.

Nedlukningen gælder foreløbig i to uger. I mellemtiden forsøger så mange medarbejdere som muligt at arbejde hjemmefra.

- Vi har taget beslutningen, så de (medarbejderne, red.) og deres familier kan få ro i sindet, siger Ferraris direktør, Louis Camilleri, til BBC.

Ferraris hovedsæde ligger i Modena i Norditalien, der er hårdt ramt af det igangværende udbrud af coronavirus.

Ifølge Johns Hopkins University, der følger udviklingen i smittespredningen, er der registreret flere end 24.000 smittede personer i Italien. 1809 er døde af sygdommen.

Ferrari-kørerne Sebastian Vettel og Charles Leclerc skulle ligesom de øvrige Formel 1-kørere have deltaget i søndagens grandprix i Australien.

Men på grund af virusudbruddet blev grandprixet aflyst. Desuden er Bahrains Grand Prix 22. marts og Vietnams Grand Prix 5. april begge blevet udsat på ubestemt tid, mens Det Kinesiske Grand Prix i Shanghai 19. april er aflyst.

Det betyder, at sæsonen tidligst kan begynde i Holland 3. maj, men Formel 1 og Den Internationale Motorsportsunion (FIA) forventer ikke, at sæsonen går i gang før tidligst i slutningen af maj.

- Som et resultat heraf (coronakrisen, red.) forventer Formula 1 og FIA at begynde sæsonen i Europa i slutningen af maj, men på grund af den voldsomme stigning af Covid-19-tilfælde i Europa de seneste dage, vil dette jævnligt blive revideret, lød det fredag i en pressemeddelelse.