Annonce:
Annonce:

Flot resultat af lillebror Simonsen

Benny Simonsen kørte sig frem fra startplads 50 til sjetteplads i berømt australsk 12 timers løb

Allan Simonsens lillebror Benny er godt på vej i hans slipstrøm (Foto: AP)
Allan Simonsens lillebror Benny er godt på vej i hans slipstrøm (Foto: AP)
Annonce:
Følg Motorsport

Efternavnet Simonsen ræser videre med stor succes.

Den fem år yngre bror, Benny Simonsen, er godt på vej i Allan Simonsens slipstrøm.

Lillebror sluttede i nat på en imponerende sjetteplads i 12 timers løb på den berømte 'bjergbane', Bathurst i Australien, en omgang efter den vindende Nissan med trioen, Katsumasa Chiyo, Japan, Wolfgang Reip og Florian Strauss, Tyskland.

Benny Simonsen, som kørte sammen den tidligere Formel 1-kører Andrea Montermini, Italien og Renato Loberto, Australien, startede sidst i det 50 bilers store felt efter en mildest talt mislykket kvalifikation.

Alligevel formåede trioen i deres Ferrari 458 at køre sig frem blandt de forreste i feltet i et løb, som bl. a. vil blive husket for 20 x safety car, men også for en vanvittig afslutning.

Brabham på hospitalet
Katsumasa Chiyo kørte på den 269 og sidste omgang sig frem fra en tredjeplads til sejren i et løb, hvor førstepladsen ustandseligt skiftede ejermand.

De mange afbrydelser skyldes et hav af uheld, hvor det gik værst ud over den tidligere Le Mans-vinder fra 2009, David Brabham, Australien, der i sin Bentley røg i muren og efterfølgende kørt på hospitalet til nærmere undersøgelse.

Benny Simonsen overtog i sidste sæson sin afdøde storebror Allan Simonsens plads i Britisk GT-mesterskab, hvor han er blevet makker med briten, Hector Lester.

I 12 timers løbet i Bathurst var Allan Simonsen i flere år indehaver af banerekorden på bjergbanen, hvor det ustandseligt går op og ned, og der køres i dag om en pokal til køreren på pole position opkaldt efter danskeren.

Den snuppede belgieren Laurens Vanthoor i en Audi R 8, som til gengæld blev den sidste, som japaneren Chiyo overhalede til slut.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: