Flyvende racerbrødre: Nu er lillebror også mester

Jan Magnussen røg af banen, da stortalentet Lasse Sørensen vandt DTC-finalen

Racerbrødrene Sørensen, Marco (tv) og Lasse Sørensen har succes på forskellige fronter. Foto: Jan Sommer
Racerbrødrene Sørensen, Marco (tv) og Lasse Sørensen har succes på forskellige fronter. Foto: Jan Sommer

Det er for alvor begyndt at køre for racerbrødrene Sørensen.

Mens storebror Marco Sørensen fortsat kan nå at genvinde VM-titlen i sportsvognsklassen, vandt lillebror Lasse Sørensen søndag for første gang den største hjemlige titel, Danish Thundersport Championship.

Det skete i hvert fald på papiret i suveræn stil, da han efter at have vundet den første af to kvalifikationer også snuppede finalen.

Den 20 årige nordjyde skulle ellers bare gennemføre finalen for at blive mester, og derfor nøjedes han med at skygge sin eneste tilbageværende udfordrer, veteranen Jan Magnussen.

I finalen kæmpede sidstnævnte med et andet af de store navne, Ronnie Bremer om sejren, og halvvejs på sidste omgang forsøgte Jan Magnussen i dobbeltkurven med et venstre/højre sving at komme forbi vennen med det resultat, at de begge røg af banen, så Lasse Sørensen kunne smutte forbi og slå en tyk streg under, at han er den rigtige mester.

Det er faktisk kun et år siden, at lillebror kom retur til de hjemlige baner efter at have opgivet at få en internationale karriere i gang.

Siden er det gået stærkt for den unge kører, som har haft den tidligere Le Mans-vinder og nuværende Formel 1-ekspert, John Nielsen som mentor.

Sejren i sæsonens sidste løb på Jyllands-Ringen var hans 4. finalesejr i 2017..

Inden dagens løb havde Lasse Sørensen foruden Jan Magnussen også den forsvarende mester, Kasper H. Jensen som udfordrer, men sidstnævnte fik ødelagt muligheden for at genvinde titlen i et dobbeltuheld i det andet kvalifikationsheat.

Efter at være blevet skubbet rundt at Michelle Gatting blev den forsvarende mester påkørt af både Nicki Petersen og Michael Markussen.

Mens Lasse Sørensen kan gå en velfortjent ferie, vil storebror Marco Sørensen køre en travl tid i møde med tre VM-løb på 1 1/2  måned.

Der køres om halvanden uge på Fuji i Japan, inden turen går videre til Shanghai, hvorefter sæsonen slutter i Bahrain midt i november.

Hvis 'danskerbilen' med Marco Sørensen og Nicki Thiim i Aston Martin skal gøre sig håb om at forsvare VM-titlen, skal de vinde mindst to af tre sidste håb kombineret med, at resultaterne skal gå deres vej.

Inden der køres i VM-serien kan DM's nr. 2, Jan Magnussen lige som Christina Nielsen lade sig hylde som amerikanske sportsvognsmestre i hver sin klasse.

Kravet til de to er faktisk kun, at de vil stille til start lørdag aften og nat i det 10 timer lange Petit Le Mans på Road Atlanta uden for den tidligere OL-by af samme navn.

Se også: 'Det er for vildt': Magnussen og Nielsen i amerikansk dobbelt-triumf

Se også: Danske verdensmestre smed sejren væk

Se også: Karrierens besynderligste sejr: Blev nr. 2 - men vandt VM-løb
1 af 2 Jan Magnussen tabte DM, men kan blive amerikansk sportsvognsmester natten til søndag. Foto: Claus Bonnerup
2 af 2 Racerbrødrene Sørensen, Marco (tv) og Lasse Sørensen har succes på forskellige fronter. Foto: Jan Sommer
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen