Fører Dakar Rally suverænt - men frygter ørkenen

Dakar Rally ligner ellers en magtdemonstration af Sebastien Loeb

Den førende Sebastien Loeb, Frankrig og Peugeot, øgede sit forspring i spidsen for Dakar rally (Foto: AP)
Den førende Sebastien Loeb, Frankrig og Peugeot, øgede sit forspring i spidsen for Dakar rally (Foto: AP)

Den debuterende Dakar Rally-deltager, den ni dobbelte verdensmester Sebastien Loeb, er også til det ekstreme.

I hvert fald så længe, franskmanden er i hjemmevant terræn.

Forude venter nogle ørkenlignende etaper, hvor Sebastien Loeb ikke har den samme store erfaring som f. eks. sidste års vinder, Nasser Al-Attiyah, Qatar.

- Det bliver en helt anden sag, når vi rammer ørkenen, lyder det fra rallystjernen, der efter tre års pause gør comeback i rally.

Selv om årets udgave er kommet i gang i forkortet udgave på grund kraftigt uvejr har verdens bedste rallykører indtil videre været suveræn på de to første etaper.

Han har allerede oparbejdet sig et forspring på over fem minutter til den tidligere vinder anno 2009, Giniel de Villiers, Sydafrika, og den seksdobbelte vinder, Stephane Peterhansel, Frankrig.

Dakar Rallystartede forleden med en ny ulykke, der modsat andre gange ikke er endt med døde Sport og Spil Døden kører med i verdens vildeste rally

Det kan dog hurtigt ryge sig en tur, hvilket den dobbelte vinder, Carlos Sainz, Spanien, kan skrive under på. Spanieren tabte mandag 10 minutter på grund af motorproblemer.

Den aldrende spanier vendte stærkt tilbage derpå og sluttede som 2'er, 1,23 minutter efter vinderen Sebastien Loeb, som efter etapen udtrykte glæde over at have haft en stille dag uden fejl.

Vejret var endnu en gang ikke med arrangøren, så feltet af trucks kom ikke af sted, fordi en del af ruten var kollapset.

Se også: Favorit i dødens rally - vil til OL som skeetskytte

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere