For lang til Formel-ræs: Dansker debuterer i VM-løb

Den tårnhøje teenager Nicolai Sylvest giver den gas med 300 km i timen på Fuji-banen i Gentlemanklassen

Danske Nicolai Sylvest på 18 år (til højre i billedet), skal allerede køre VM-løb i stor motorsportserie. (Foto: All Over Press)
Danske Nicolai Sylvest på 18 år (til højre i billedet), skal allerede køre VM-løb i stor motorsportserie. (Foto: All Over Press)

Det er med sportschef Bo Baltzers opbakning, at det 18-årige Team Danmark-talent Nicolai Sylvest natten til søndagen får VM-debut på Fuji-banen i Japan i motorsportens Gentlemanklasse GTE Am-klassen.

Selv om knægten kun har haft et rigtigt kørekort siden foråret, er det helt efter karriereplanen, at han skal køre en bil med tag over hovedet.

Med sine 196 cm er Nicolai Sylvest nemlig for høj til at sidde i en Formel-bil.

Se også: Glem det, Alonso bliver hos McLaren

Han vil VM-debutere i Jan Magnussens et år gamle Corvette i GTE Am-klassen som substitut for landsmanden, den forsvarende klasseverdensmester Kristian Poulsen, der på grund af  travlhed med at sælge lastbiler, blandt andet til de baltiske lande, må stå over.

Så Nicolai Sylvest får blandt andre den italienske gentleman, Gianluca Roda, 56 år, som makker hos Larbre Competition i bilen, som Jan Magnussen i sommerferien har haft lånt til at køre et par løb i det amerikanske sportsvognsmesterskab, fordi Corvette skulle have genopbygget den smadrede Le Mans-bil.

- Det er efter aftale, at Nicolai Sylvest skal køre VM for sportsvogne og det er flot, at han allerede kan få VM-debut. En stor tak til en så velanskreven kører som Kristian Poulsen, der har anbefalet Nicolai Sylvest som sin afløser, siger Bo Baltzer, der ikke er bekymret for at lade danskeren køre med i et VM-løb med hastigheder på den anden side 300 km i timen.

Se også: Medie: Alonso stiller ultimatum til McLaren

Nicolai Sylvest har hele året været i den lidt mindre sportsvognsserie, Blancpain, hvor han dog gik glip af 'hovedløbet', 24 timer på Spa, Belgien, fordi en sponsor sprang fra, så danskerens Mercedes SLS AMG ikke kom til start.

- Nicolai Sylvest har alligevel fået samlet masser af erfaring. Corvetten er en bil i næsten samme klasse som hans Mercedes, så han ved, hvad han har med at gøre, siger Bo Baltzer.

- Heldigvis er der ikke tale om en bil i en klasse for prototyper.

- Efter to-et-halvt år på udenlandske baner har Nicolai Sylvest erfaring nok til at køre et VM-løb, siger sportschefen, der også skal holde øje med andre danske kørere natten til søndag i VM-afdeling i Japan.

Se også: Svært valg hos Lotus: Kevin blandt flere 'indbydende' kørere

David Heinemeier-Hansson er til start i en Ligier- HPD i LM P2-klassen, mens Christoffer Nygaard og Marco Sørensen i Aston Martin i GTE Pro-klassen i følge startlisten må  undvære tredjemanden, Nicki Thiim.

Sidstnævnte er i topform og vandt forleden sammen med sydafrikaneren, Jordan Lee Pepper finaleløbet på Hockenheim i ADAC GT-mesterskabet.

I samme klasse er Michael Christensen i Porsche efter to klasse-sejre i træk avanceret til en samlet tredjeplads i mesterskabet.

Klassementet i sportsvognsmesterskabet føres i øvrigt af Tom Kristensens gamle Audi-kolleger Marcel Fässler, Schweiz, André Lotterer, Tyskland, og Benoit Tréluyer, Frankrig.

2 kommentarer
Vis kommentarer