For vildt: Tom K. sætter Vettel og Mini-Schumi til vægs

Tom Kristensen kan stadigvæk køre fra nutidens verdensstjerner

Tom K. og team-kollega Johan Kristofferson var bedst. Foto: Raceofchampions.com
Tom K. og team-kollega Johan Kristofferson var bedst. Foto: Raceofchampions.com

Ved det årlige Race of Champions, hvor racerkører fra forskellige grene af motorsporten kører i identiske køretøjer, var der ingen bedre end danske Tom Kristensen.

Le Mans-legende var ellers oppe i mod verdensstjerne som den firedobbelte Formel 1-verdensmester Sebeastion Vettel og Michael Schumachers søn Mick, der er et kæmpe motorsportstalent.

51-årige Kristensen vandt Race of Champions Nation Cup sammen med sin kollega Johan Kristoffersson, der normalt er rally-kører. Oplagt hedder deres hold 'Team Nordic', der altså udkonkurrerede 'Team Germany' i de afgørende heats.

Efterfølgende sagde Mr. Le Mans til Race of Champions hjemmeside.

- Det var en meget tæt kamp, som man så i min kamp mod Sebastian. Derefter havde Mick en fantastisk kamp mod Johan, der trak det længste strå.

- Han (Mick Schumacher, red.) skal være stolt, da det er hans første Race of Champions – og jeg er altid stolt over at slå en Schumacher.

Smukt! Foto: Raceofcampions.com
Smukt! Foto: Raceofcampions.com
 

Mick Schumacher har skrevet under med Ferrari. Foto: AP Formel 1 Så er det officielt: Schumachers søn klar for Ferrari

Tom var bedst
Formel 1-Vettel indrømmede tilmed, at Tom K. bare er hurtigere.

- Det er ikke en skam at tabe til Tom og Johan, der er verdensklasse kørere, og de var bare lidt for hurtige i dag.

- Jeg havde en god fornemmelse i rallycross-bilen, men Tom var hurtigere.

Samtidig blev der også tid til at sende en kærlig hilsen til debutaten Mick Schumachers far fra Vettels side af.

- Vigtigst af alt har det været helt særligt at være på hold med Mick i dag. Jeg kan huske mit første Race Of Champions, hvor jeg så op til Michael.

- Vi ved alle, at det ville have været mere specielt, hvis Michael var her som vidne til Micks præstation i dag, men jeg er sikker på, at han er stolt af sin søn.

McLaren har været på afveje siden 2013-sæsonen. Foto: AP Sport og Spil Hvor dybt falder de? F1-giganter på afveje

Stopper aldrig
Stævnet, der første gang løb af stablen i 1988 med den kvindelige rally-kører Michéle Mouton som bagmand, blev i år afholdt i Mexico.  

Tom Kristensen stoppede sit professionelle virke som motorkører tilbage i 2014, men har siden da ikke været bleg for at deltage i Race of Champions og flere i historiske løb, hvor han beviser, at han nok aldrig bliver for gammel til at brænde et tykt lagt gummi af.

Søndag afgøres det individuelle af Race of Champions, hvor en såkaldt Champion of Champions skal findes. Her er Tom K. i gruppe med skotten David Coulthard og Patricio O'Ward fra Mexico.

Opdateret 22.00: Tom K. røg ud i kvartfinalen i kampen om at blive Champions of Champions, da han tabte til franskmanden Loïc Duval. Vettel og Coulthard røg ud i de indledende runder. Det blev den mexicanske rally-kører Benito Guerra, der løb med sejren hjemmebane, da han vandt over Tom Kristensens overmand Duval.

Sport og Spil Ikoniske Suzuka: Død, drama og verdensmesterskaber

På trods af at Michael Jordan stillede basketballskoene på hylden for sidste gang i 2003, tjener legenden fortsat massevis af penge. Foto: /Ullstein Bild/All over Press Sport og Spil Verdens bedst betalte idrætsstjerner gennem tiderne – dette har de brugt pengene på

Jan Magnussen fik en såkaldt fireårig kontrakt med Stewart Racing, men fik sparket efter halvanden sæson. Her ses han sammen med Jackie Stewart, teamejerens søn Paul samt Rubens Barrichello før 1998-sæsonen. Foto: AP Sport og Spil Da F1-teams kæmpede om Magnussen

86 kommentarer
Vis kommentarer