Annonce:
Annonce:

Formel 1-stjerne viser klassen: Bliver den helt store profil i debut

Den dobbelte F1-verdensmester Fernando Alonso var hurtigst i den sidste test inden Le Mans

Den tidligere Formel 1-verdensmester Fernando Alonso har forberedt sig til 24 timers løbet på Le Mans med at se 16 timers 'on board'
TV fra sidste års løb (Foto: Jan Sommer)
Den tidligere Formel 1-verdensmester Fernando Alonso har forberedt sig til 24 timers løbet på Le Mans med at se 16 timers 'on board' TV fra sidste års løb (Foto: Jan Sommer)
Annonce:
Følg Motorsport

Så er det Le Mans' tur til at blive ramt af Alonso-mania.

Den dobbelte Formel 1-verdensmester kom, kørte og leverede den hurtigste omgang i det franske, da feltet i verdens hårdeste 24 timers løb var ude i en sidste test til næste weekends 24 timers løb.

McLaren-kører Fernando Alonso, som i jagten på at blive vores tid mest komplette racerkører har møvet sig ind hos Toyota i bil nr.8, var over et halvt sekund hurtigere end den næsthurtigste, da spanieren kørte omgangen på godt 14 km med en gennemsnitsfart på 246,4 km i timen.

Det kastede af sig en omgangstid på 3.19.066 min, som godt nok var 4 1/2 sekunder langsommere end sidste års banerekord sat af en anden Toyota-kører, Kamui Kobayashi, Japan, men tiderne kan svinge meget alt efter forholdene.

Annonce:

Med den hurtigste omgang har Fernando Alonso selv været med til at skrue forventninger i vejret, og det kan arrangørerne i Le Mans kun bifalde.

Formel 1-verdensmester Fernando Alonso var hurtigst, da Le Mans-feltet testede inden næste 24 timers løbet næste weekend (Foto: AFP-photo)
Formel 1-verdensmester Fernando Alonso var hurtigst, da Le Mans-feltet testede inden næste 24 timers løbet næste weekend (Foto: AFP-photo)
 

Årets Le Mans vil i den grad komme til at stå i Fernando Alonsos tegn, og det vil blive Formel 1-stjernens gode tennisven, landsmanden Rafael Nadal, som skal vinke løbet i gang.

Selv om Fernando Alonso allerede nævnes blandt de første i snakken om, hvem der er verdens bedste racerkører, har den 37 årige spanier sat sig for at bevise det med at blive den kun anden kører i historie, som laver en såkaldt Triple Crown.

To gange har spanieren vundet Formel 1-løbet i Monaco, mens han mangler Indy 500 og 24 timers løbet i Le Mans.

Kun en kører, afdøde Graham Hill, Storbritannien har præsteret at lave et Triple Crown, som er et begreb 'tyvstjålet' fra galopsporten.

Sidste år forsøgte Fernando Alonso sig i Indy 500 og lå placeret som nr. 7, da han med 21 omgange tilbage udgik i Honda-Andretti-raceren.

Annonce:

Efter McLarens efterfølgende brud med Honda var 'konkurrenten' Toyota klar til at degradere briten Anthony Davidson og overlade pladsen til Fernando Alonso, som vil køre meget mere sportsvogn end Le Mans.

Således sejrede han på Spa i sæsonens første VM-løb i sportsklassen, fordi han ved siden af Formel 1 vil være sportsvognsverdensmester.

Nu er alt gjort klar til en Fernando Alonso-fest i Le Mans, 16. og 17. juni.

Seks danske kørere er inviteret med, og de vil ankomme med blandede forventninger.

Således var Marco Sørensen i Aston Martin Vantage skyld i, at en testsession blev afbrudt 50 minutter før tid, da han 'boksede' med Harrison Newey på vej mod Indianapolis-kurven og røg i barrieren.

Mens Marco Sørensen måtte en tur forbi banens hospital, måtte Aston Martin finde et reservechassic for at kunne teste videre.

Marco Sørensen smadrede chassis'et på den nye Aston Martin Vantage og måtte efterfølgende en tur til lægeundersøgelse (Foto: Jan Sommer)
Marco Sørensen smadrede chassis'et på den nye Aston Martin Vantage og måtte efterfølgende en tur til lægeundersøgelse (Foto: Jan Sommer)
 

Christina Nielsen, der i nattens mulm og mørke var fløjet ind i et privatfly fra løb i Detroit,  punkterede på hendes første omgang.

Annonce:

Med i løbet i USA var også David Heinemeier Hansson, der fik tidligt fri efter at have kørt sin Lexus i sikkerhedshegnet.

Det blev for Nicki Thiims vedkommende ikke til at alle gode gange tre, da han udgik i et seks timers løb på Paul Ricard i Sydfrankrig i Blancpain-serien.

Han har ellers de forudgående to weekender vundet i den samme serie på Silverstone og i British GT-mesterskab på Snetterton.

På sidstnævnte bane vandt Marco Sørensen i den samme weekend også en afdeling, og det blev også til en sejr til Porsche-kører, Michael Christensen i en afdeling i PWC-championship på Lime Rock, USA.

Jan Magnussen, der snart kan skrive sig ind til den 20. Le Mans-start, var også til stede på testdagen, som for Corvettes vedkommende handlede om at køre et fast testprogram igennem.

Kung Fu-kongen redder dansk millionær

Efter 5 års tørke: Fernando Alonso vinder igen

Én får topkarakter - her ligger Kevin

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: