F1-stjerner efter bommert: Vi anede intet!

Det kom bag på både Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel, at deres dæk ikke kunne holde på Silverstone

KATASTROFAL sidste omgang for Vettel i stor Hamilton-triumf. (TV3 Sport)

Sebastian Vettels forspring i det samlede regnskab skrumpede.

Tyskeren måtte på de sidste omgange af det engelske Formel 1-grandprix se sin fjerdeplads blive afløst af en langt mindre flatterende syvendeplads.

Samtidig måtte Ferrari-kollega Kimi Räikkönen se sin andenplads blive forvandlet til en tredjeplads, da dennes landsmand, Valtteri Bottas, susede forbi og sikrede en dobbelt Mercedes-triumf på Silverstone.

Bittert. Allerhelvedes bittert for mandskabet, der ellers ligner et team, der kan skubbe tyskerne af tronen denne sæson.

Årsagen var dækkene.

Kevin Magnussen måtte udgå ved Grand Prixet, men danskeren får alligevel topkarakter af Jason Watt. Foto: All Over Press Sport og Spil Watt svinger kniven: Kevins nedtur

Både Vettel og Räikkönen måtte en tur i pitten på et meget sent tidspunkt i løbet. Finnens problem var, at mønstret var slidt ned med to omgange igen, Vettel punkterede kort og godt.

Og så var det løb kørt. Om man så må sige.

'Jeg aner ikke, hvad der skete'
- Det er fint at kunne se tilbage. Og det er let. Men på det tidspunkt føltes det ok. Kimi havde lignende problemer, og hans dæk burde have kunnet klare yderligere fem eller seks omgange. Så det overraskede os, sagde den firedobbelte verdensmester.

- Alt gik mere eller mindre normalt. Der var to omgange tilbage. Jeg aner ikke, hvad der skete. Før Brooklands (sving 6) i tunnellen faldt gummidelen bare pludselig af, sagde Räikkönen.

- Jeg tror ikke, jeg ramte noget. Alt føltes helt normalt op til. Heldigvis nåede jeg tilbage (i pitten, red.)

- Jeg var meget uheldig og, på en måde, heldig, men ville ikke ønske, det samme skete for Seb. Og så en omgang senere...jeg aner ikke, hvad der skete, sagde finnen med henvisning til Vettels uheld kort efter.

Løbet nåede næsten ikke at slutte, før Pirelli havde sat gang i en undersøgelse af de to episoder. En talsmand udtalte ifølge Autosport ganske heldigt for Pirelli, at der ikke var en sammenhæng.

Jason Watt dumper en kører, men godkender Kevin Magnussens løb i Silverstone. Foto: All Over Press Sport og Spil Jason Watt: Verdensmesterskabet nulstillet

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen