Frygter terror: Stor nervøsitet før ikonisk F1-grandprix

F1-bosserne frygter terror til dette års Britiske Grandprix. De har derfor taget de mest moderne midler i brug for at undgå ondsindede handlinger fra islamiske terrororganisationer

Et af de vildeste Formel 1-løb køres på Circuit de Monaco. Video: TV3 Sport

14.-16. juli kører Kevin Magnussen, Lewis Hamilton og resten af Formel 1-stjernerne på banen til det storstilede Britiske Grandprix på Silverstone.

Silverstone lægger asfalt til et løb, der tiltrækker op over 300.000 gæster på en weekend, og derfor anslås det også, at løbet er et yndet terrormål.

Ifølge Daily Mail har Formel-1 bosserne nu taget ultra moderne midler i brug for at være sikker på, at en terrorhandling ikke vil ske.

Avisen skriver, at løbets ledelse frygter, at terrororganisationer vil bruge droner til at flyve sprængstof ind over banen og detonere det. De frygter også, at terrorister vil bruge dronerne til at flyve ind i helikoptere, der skal til og fra racerbanen, da mange tusinde mennesker bruger netop det transportmiddel til det eksklusive løb.

Derfor har ledelsen udbedt sig, at sikkerheden er helt i top med elektroniske jammers og pistoler, der skyder med store net, der derfor kan fange dronerne. Alle disse midler vil blive brugt før, under og efter løbet, oplyser Daily Mail.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Vilde billeder fra weekenden Grandprix i Barcelone, hvor 500 danske Kevin-fans var troppet op. Foto: Jan. Sommer.
Vilde billeder fra weekenden Grandprix i Barcelone, hvor 500 danske Kevin-fans var troppet op. Foto: Jan. Sommer.

Avisen fortæller også, at løbets ledelse har hyret det britiske drone-selskab Drone Defence til at hjælpe med sikkerheden til løbet.

- Udendørs arrangementer, festivaler og sportsbegivenheder er alle attraktive mål for uærlige drone-brugere. Og når man så tager det i betragtning, at der til sådanne begivenheder er lavtflyvende fly over pladsen, så kan en drone have en enorm betydelig virkning, siger firmaets grundlægger Richard Gill til Daily Mail.

Ud over de elektroniske blokader og net-pistolerne vil der blive brugt mikrofoner med ultralyd, infrarøde kameraer og censorer. Richard Gill fra Drone Defence oplyser, at disse redskaber virker i op til 2 kilometer i radius, og dermed vil man også kunne sikre de gæster og deltagere, der ankommer via helikopter.

Ledelsen oplyser til Daily Mail, at enhver drone, der udgør en livsfarlig risiko, vil blive destrueret. Sikkerhedsvagterne vil også have mulighed for at skyde med ødelæggende radiobølger, der forstyrrer dronernes kontrolsystem og navigation.

De nye tiltag mod terror kommer efter, at terrororganisationen IS har brugt droner til at smide bomber over engelske tropper i Syrien og Irak. De påpeger også, at droner er så lette at få fat i, i sær for såkaldte 'lone wolfs', der arbejder på egen hånd - både over nettet og i almindelige butikker, og der er derfor et nemt 'våben' at erhverve sig.

Se også: Fra shitstorm til succes: F1-komet hyldes for kæmpe sensation

Se også: 'Grosjean fjoller rundt - Kevin vinder weekenden'

Se også: Forbandet Kevin: Jeg kunne være blevet syv'er

Se også: Kevin angrebet i pit lane: 'Han er vanvittig'

Kevin Magnussen er kommet godt fra land i sæsonens sidste grandprix. David Coulthard er dog overbevist om, at resultatet i Abu Dhabi ikke får betydning for, hvem McLaren vælger som kørere i 2015. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil McLaren-legende: Kevin er chefens mand

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen