Haas' akilleshæl driller stadig: 'Jeg kan ikke leve med det'

Kevin Magnussens teamchef håber, at Haas kan finde en løsning på bremse-problemerne allerede i sæsonens tredje Grand Prix

Kevin om ambitionerne: Her er min vej til verdensmesterskabet

Hvad har fire hjul, kørte hurtigt i Barcelona og har et sæt bremser, der irriterer en franskmand helt gevaldigt? Svaret er selvfølgelig Haas' racer til den kommende sæson.

Det er ikke nogen nyhed, at det amerikanske hold har bøvl med deres bremser fra deres leverandør, Brembo, i en længere periode. Alligevel er det kun halvdelen af kørerne, nemlig Romain Grosjean, der er træt af bremserne, mens danske Kevin Magnussen ikke har haft nogen problemer.

Hass er da også kommet frem til, at det ville være en god ide at få helt styr på bremserne på en racer, der kører rundt med 350 kilometer i timen, skriver motorsport.com.

Det er bare ikke helt så lige til at få sådan et sæt bremser til at fungere optimalt..

Det er kun den ene af de to Haas-kørere, der har døjet med bremserne. Foto: Jan Sommer
Det er kun den ene af de to Haas-kørere, der har døjet med bremserne. Foto: Jan Sommer

Haas og Brembo arbejder på højtryk for at få styr på situationen, hvilket Grosjean også fortalte efter testene i Barcelona.

- Jeg kan ikke leve med bremseproblemerne. Det er tydeligvis et nøglepunkt for mig, og jeg kæmper en del på grund af det. Nu vil vi prøve at arbejde det bedste vi kan med Brembo for at finde en løsning,' sagde den irriterede franskmand.

Det er dog ikke sikkert, at det bliver med Brembo-bremser, at Haas får det til at fungere. I hvert fald arbejder Haas også med firmaet Carbone Industries, hvis bremser kan blive testet i Bahrains Grand Prix, hvis det står til team-chefen, Günther Steiner.

- Vi har nogle ting i vores pipeline, men det tager lidt tid, siger han.

Bremse-problemet, som Kevin Magnussen ikke har været ramt af, virker altså ikke helt så presserende for Steiner, som det gør for Grosjean.

- På den korte bane har vi en løsning, der måske ikke er ideel, men i det mindste er den sikker. Når vi er kommet i gang med programmet efter de første par løb, så har vi forhåbentlig en færdig løsning, siger Steiner, der altså peger på Bahrain, det trejde Grand Prix, som en mulighed for at teste bremserne fra Carbone Industries.

Læs også: Formel 1-legende slår alarm inden sæsonstart

Læs også: Haas-boss: Så langt er topholdene foran

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen