Kevin på kant med Toro Rosso-duo: 'Han kørte lige ind i mig'

Både Carlos Sainz og Daniil Kvyat havde bataljer med Kevin Magnussen under Spaniens Grand Prix. Haas-boss Günther Steiner giver ikke meget for deres brok

Længe så det ud til, at Kevin Magnussen skulle høste point ved det spanske grand prix i Barcelona, men et uheld på næstsidste omgang kom imidlertid til at koste danskeren dyrt. Se episoden i videoen her.

MONTMELO (Ekstra Bladet): Daniil Kvyat og Kevin Magnussen har efterhånden en vis historik med bataljer på racerbanen. Et sammenstød mellem de to kort før ternet flag kostede Haas’ dansker en plads i pointene i Barcelona, mens Toro Rossos russer fuldendte et superløb, hvor han kørte fra 19. til 9. pladsen.

 - Kevin kørte ind i mig og fik en punktering. Jeg var en bil foran; han prøvede at vinde positionen tilbage og kørte ind i mig, lød det fra russeren, da han gjorde status i Toro Rosso-lejren.

Så simpel er situationen, mener han.

- Jeg synes, det er helt ligetil, siger Kvyat, som ikke så nogen grund til at diskutere den yderligere med Magnussen.

Daniil Kvyat startede som 19'er og sluttede på niendepladsen efter et godt race. Foto: Jan Sommer
Daniil Kvyat startede som 19'er og sluttede på niendepladsen efter et godt race. Foto: Jan Sommer
 

Dommerne og heriblandt denne weekend Tom Kristensen kiggede på sammenstødet efterfølgende og fandt, at ingen af kørerne havde den overvejende skyld. Det var kulminationen på en lang kamp mellem de to, hvor den hurtigere Toro Rosso på bedre dæk forsøgte at komme forbi, mens de begge skulle lukke en hurtigere bil forbi.

Tom Kristensen og co. undlod også at skride ind, da Carlos Sainz via et hurtigere stop forsøgte at overhale Kevin Magnussen i pitten og siden på vej ud af den.

Kevin Magnussen havde mange kampe med både Daniil Kvyat og Carlos Sainz. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen havde mange kampe med både Daniil Kvyat og Carlos Sainz. Foto: Jan Sommer
 

Haas-bossen Günther Steiner havde ikke meget til overs for hverken Daniil Kvyats synspunkt eller Carlos Sainz’ radiobrok efter det dramatiske pitstop. 

- Det skal han jo sige! Ligesom Sainz sagde, at han bare kørte ind i mig. Det gjorde han ikke. Hvor skulle Kevin køre hen?

- Hvis han kører til venstre i pitlanen, krydser han den hvide linje. De prøver alle sammen at råbe op over radioen, så race-kontrol reagerer.

Episoden med Kvyat var blot uheldig, lød Steiners forklaring til Ekstra Bladet:

- Da Ricciardo kører forbi ham ved de blå flag, måtte Kevin slippe gassen og tabte lidt momentum, så Kvyat får ham i ham. Kevin ville forbi igen, men det er bare en racing-uheld. De ting sker.

- Hvorfor skulle Kevin have en straf? Han havde fået den allerede ved at være ude af pointene. Kvyat fik ikke nogen skade. Kevin fik en straf ved at misse point, siger teamchefen.

Daniil Kvyat uddeler highfives i baggrunden, mens en skuffet Kevin Magnussen gør sig klar til interview. Foto: Jan Sommer
Daniil Kvyat uddeler highfives i baggrunden, mens en skuffet Kevin Magnussen gør sig klar til interview. Foto: Jan Sommer
 

Kun et af mange hjul-gnubberier i det spændende race kastede en straf af sig. Stoffel Vandoorne så sig ikke for og skar ind foran Felipe Massa; deres kollission betyder, at McLaren-Hondas belgier med tre pladers straf til Monaco.

TV: Palshøj rejser sig i studiet og klapper af F1-stjerne:

Sport på vrangen - 14. maj. 2017 - kl. 10:10 Se det vanvittige golfslag: Mere usandsynligt end hole-in-one

Se også: Magnussen i kollision: Mister point til allersidst

Jürgen Klopp blev sidste sommer advaret om sin smalle trup, men ignorerede kritikken. Nu har han lært lektien på den hårde måde. Foto: AP Sport og Spil Mølby: Liverpools vigtigste kamp

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen