Konflikt om dansk Formel 1-løb: Denne del er helt urealistisk

Analysefirma tror ikke på, at Formel 1-løb i København kan arrangeres for 300 millioner kroner

Hvordan vil lydniveauet være, hvis Formel 1 kommer til København? Se Ekstra Bladet teste det

Et Formel 1-løb i centrum af København lyder næsten for godt til at være sandt, hvis man interesserer sig for de hurtige biler.

Og det kan det også vise sig at være.

I hvert fald mener analysefirmaet Formula Money, at Helge Sander og resten af hjernerne bag det ambitiøse projekt har undervurderet omkostningerne, der er forbundet med at få Kevin Magnussen og co. til at ræse rundt i den danske hovedstad.

Det skriver Jyllands-Posten.

Et Formel 1-løb i København kunne følge denne rute
Et Formel 1-løb i København kunne følge denne rute
 

300 millioner er for lidt
Konsortiet bag projektet arbejder ifølge Helge Sander med et budget på 300 millioner kroner, men det rækker langt fra, hvis man spørger Formula Money.

- Det virker næsten umuligt at lave et moderne Formel 1-løb med et budget på 300 millioner kroner, siger ejeren af Formula Money, Christian Sylt, til Jyllands Posten.

Han mener snarere, at beløbet vil nærme sig det dobbelte og anslår 580 millioner kroner som et realistisk beløb.

Helge Sander er ikke overraskende uenig i den vurdering.

- Formula Moneys analyse ser i min optik meget urealistisk ud, og det er helt andre tal, som vi opererer med. Det er klart, at vi ikke har råd eller mulighed for at stable ekstravagante løb på benene som i Baku eller Qatar, men jeg har så meget erfaring med at arrangere events, at jeg med sikkerhed kan sige, at vi ikke kommer til at gå særlig meget over vores budget.

- Det er i hvert fald helt usandsynligt, at løbet eksempelvis vil komme til at koste 500 millioner kroner, siger han.

Politisk uenighed om finansiering
Uanset hvad beløbet for et muligt løb i København skulle vise sig at blive, så er der også fortsat usikkerhed om, hvordan projektet præcist skal finansieres.

Arrangørerne arbejder ud fra, at man kan rejse penge fra private investorer, men også med hjælp Københavns Kommune og den danske statskasse.

Det har delt vandene blandt byens politikere, og teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL) har allerede afvist at støtte projektet, mens andre politikere forholder sig noget mere positivt over for udsigten til at skulle spytte i kassen for at få Formel 1-racerne til hovedstaden.

F1 i København: De næste skridt

Budgettet: Mindst 300 millioner kroner skal på plads. Ifølge Helge Sander kan det lade sig gøre, fordi Formel 1’s nye ejere ikke kræver så mange penge for som de foregående. Planerne omfatter 100.000 tilskuere, ligesom der bliver brug for frivillig arbejdskraft til at få enderne til at mødes. Målet er at finde hovedparten af pengene fra private investorer og ikke fra offentlige midler. Der har været positive overraskelser undervejs; eksempelvis forventede konsortiet, at betonafspærringen ville koste et sted mellem 55 og 70 millioner, men de har fået et tilbud på 40.

Politisk behandling: Hvis og når de økonomiske rammer kommer på plads, kræver afviklingen et politisk flertal i København. Nogle offentlige midler skal der også til, før projektet når ternet flag.

Formel 1 - 13. jul. 2017 - kl. 21:49 Formel 1 i København: 'Det skal bare ske'

Formel 1 - 14. jul. 2017 - kl. 09:17 Formel 1 i København? Her er næste skridt

Formel 1 - 16. jul. 2017 - kl. 11:08 Watt klar til Formel 1 i København: Derfor er det en god idé

1 af 2 
2 af 2 Det ligner stadig et åbent spørgsmål, om F1-cirkusset kommer til Danmark. Foto: AP
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen