Pavestolt Kevin: 'Det er vildt og rørende'

Spaniens Grand Prix endte som en skuffelse for Kevin Magnussen, men blev et eksempel på, hvorfor han er stolt over at være dansk

Der var massiv opbakning til Kevin Magnussen til søndagens spanske grand prix, hvor op imod 500 danske fans var på lægterne for at støtte deres Formel 1-helt på Circuit de Barcelona-Catalunya. I videoen her kan du komme med til den danske folkefest i Barcelona.

MONTEMELO (Ekstra Bladet): Når man bevægede sig rundt på Circuit de Barcelona-Catalunya var det svært at tro, at Kevin Magnussen er fra et land med 5,5 millioner indbyggere og kører for et Formel 1’s mindste hold.

Dannebrog var overalt. Og ikke kun i den særlige K-Mag Support-sektion, hvor 500 af de største støtter for første gang havde fået deres egen tribune.

Kun de spanske og hollandske fans var nemmere at få øje på.

Kevin Magnussen var på kurs til at indfri forventningerne til sine mange tilrejsende fans, inden en punktering efter sammenstød med Daniil Kvyat på næstsidste omgang kostede niendepladsen.

Skuffet kunne danskeren ikke komme hurtigt nok i lufthavnen.

Men når skuffelsen har lagt sig, sender han en venlig tanke til den store skare, som følger ham trofast.

Vildt og rørende
Før grandprixet talte Ekstra Bladet med Kevin Magnussen om forholdet til fansene. Han er pavestolt over at være dansk og imponeret over, hvordan nogle bruger alle spareskillinger på at se ham køre racerløb.

- Jeg synes, at det er vildt og rørende. For de samme penge, som de bruger bare på billetten til tribunen, kunne de næsten få en hel ferie for et andet sted, hvor de kunne ligge ved poolen, drikke drinks og spise god mad. Men de vælger at komme hertil, opleve min verden og vifte med det danske flag, siger han.

Cirka 500 Kevin Magnussen-fans var samlet på en tribune i sving 12 for at støtte den danske Formel 1-kører. Foto: Jan Sommer
Cirka 500 Kevin Magnussen-fans var samlet på en tribune i sving 12 for at støtte den danske Formel 1-kører. Foto: Jan Sommer

Blev stjerne i Australien
- Det er vildt fedt. Når jeg og de andre kørere ser en tribune fyldt med danskere, som står og vifter med flag, bliver man superstolt over at være dansker. Det er vildt at se, hvordan Danmark støtter op omkring mig i Formel 1.

Podiet i Australien i 2014 blev den helt store katalysator, hvor Kevin Magnussen gik fra et være et semi-ukendt racertalent til dansk superstjerne med en enorm fangruppe.

- Jeg kunne virkelig mærke det efter det første løb i Australien. Da jeg kom hjem derfra, var det som en ny verden for mig. Jeg tog af sted som en relativt almindelig fyr fra Roskilde og kom hjem til en helt ny verden. Det var positivt, folk var glade og støttende, men det var virkelig en ny verden.

Der var masser af dansk opbakning til Kevin Magnussen i Barcelona. Foto: Jan Sommer
Der var masser af dansk opbakning til Kevin Magnussen i Barcelona. Foto: Jan Sommer

Kevin Magnussen i Barcelona. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen i Barcelona. Foto: Jan Sommer

Danskere alle vegne
Formel 1-karavanen kører på fem forskellige kontinenter i løbet af sæsonen. Selv om løbene i Barcelona og på Spa i Belgien tiltrækker klart flest danske tilskuere, ser Kevin Magnussen røde-hvide flag på tilskuerpladserne, hver eneste gang han kører.

- Jeg kan ikke huske, at jeg har kørt et sted, uden at jeg har set danske flag. Lige meget om det har været Rusland, Kina eller Australien. Der er altid danske flag, og jeg lægger mærke til dem.

Som så mange andre sportsstjerne tyr han i stigende grad til sociale medier, når han skal i dialog med de mange, som følger ham – uanset resultaterne.

- Det er vildt godt med de sociale medier, at jeg kan nå ud til mange. Jeg læser mange af deres beskeder og kommentarer, som altid er mega støttende og søde.

Kevin Magnussen i Barcelona: Fotos: Jan Sommer

 

Uheld sender Kevin ud af pointene til sidst:

Omspændt af røg: Bottas udgår med motorproblemer:

Haas-teamchef Günther Steiner fortæller her, hvad der var Haas største problem under Spaniens Grand Prix.

Se Jason Watts karakterer til alle kørere her.

Var du i Spanien og se Kevin Magnussen køre, så kan du måske finde dig selv her:
500 danskere var søndag i Barcelona for at støtte Kevin Magnussen. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Spot dig selv: Var du til Formel 1 i Barcelona?

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen