Tom K. i ny Formel 1-rolle: Derfor kan det blive Kevins år

Det er i år, Kevin Magnussen skal etablere sig som en stærk Formel 1-kører, mener Tom Kristensen. Le Mans-kongen skal i 2017 følge Haas-danskeres jagt på succes som ekspert på TV3 Sport

Eksklusive tv-billeder: Se Magnussen i test. (Video: TV3 Sport)

Der er blevet talt og skrevet meget om de store forandringer, Formel 1 har gennemgået op til denne sæson.

Og også for den ni-dobbelte Le Mans-vinder, Tom Kristensen, bliver det i år anderledes at følge dramaet i de 20 grandprix-weekender, der venter forude. Han skal således prøve kræfter med en ny tjans som ekspertkommentator for TV3 Sport.

Fra studierne i København skal den tidligere danske racerkører dermed lægge stemme til Kevin Magnussens første sæson for Team Haas i motorsportens kongeklasse.

Og med de nye reglementer i spil bliver det for alvor interessant at vende tilbage i rollen som ekspert, fortæller Kristensen, der torsdag tog del i et pressemøde med afsæt i TV3 Sports dækning af sæsonen.

- Det er en spændende sæson at gøre comeback i. Jeg bliver en del af et fedt produktionshold, og så er der samtidig sket så markante nye ændringer i sporten. Vi kan allerede nu bekræfte, at bilerne er blevet hurtigere og mere voldsomme at se på i denne sæson, siger Tom Kristensen til Ekstra Bladet.

Den nye ekspertkommentator glæder sig også over, at Magnussen er faldet godt til hos Haas-teamet. Og i år er der en glimrende chance for, at danskeren rigtig kan få bidt sig fast i Formel 1-verdenen:

- Det bliver spændende at følge Kevin. Specielt efter at han er kommet til et team, hvor det virkelig ser ud til, at han befinder sig godt både på det personlige og mentale plan, siger Tom Kristensen.

- Kevin fungerer godt sammen med teamchef Guenther Steiner og ejeren Gene Haas, og jeg er sikker på, at Kevin er typen, der præsterer bedst, når han mærker tryghed og support fra de bestemmende folk i teamet.

- Jeg håber, det bliver året, hvor Kevin får etableret sig som en stærk Formel 1-kører. Det fortjener han. Vi må håbe, han er lige så motiveret og passioneret, som han giver udtryk for, siger han.

Tom K. mener, det er nu, at Kevin Magnussen skal etablere sig som Formel 1-kører. Foto: TV3 Sport
Tom K. mener, det er nu, at Kevin Magnussen skal etablere sig som Formel 1-kører. Foto: TV3 Sport
 

Tom Kristensen viser desuden stor begejstring over de nye regelændringer, der er blevet indført i Formel 1 forud for den kommende sæson i 2017:

- Der er kommet bredere dæk, større biler og en smule mere lyd på. Bilerne ser virkelig flotte og fede ud nu, siger Tom Kristensen.

- Kørerne bliver udfordret meget mere på deres præcision og deres aggressivitet. Og nu bliver de testet på deres udholdenhed over et helt grand prix.

- Den eneste akilleshæl omkring bilens større downforce er, at det ikke er sikkert, om vi vil komme til at se så mange flere overhalinger. Omgangstiderne vil til gengæld blive hurtigere end i fjor.

- Formel 1’s storhedstid var for mig personligt tilbage i slutningen af 80’erne og starten af 90’erne, og jeg mener klart, at vi i dag er tæt på at være tilbage dertil efter alle disse nye tiltag, siger han.

Udover jobbet som medkommentator på TV 3 Sport skal Tom Kristensen i 2017 også fortsat være FIA Steward til udvalgte Formel 1-løb. Men danskeren mener ikke, at jobbet som dommer vil komme til at karambolere med den nye tjans som ekspertkommentator. Det bliver ikke et problem at adskille tingene.

- Jeg skal jo ikke kommentere på de tidspunkter, hvor jeg selv er dommer. Og jeg kommenterer jo ud fra de ting, der sker i løbet, siger Tom Kristensen.

- Som kommentator er det et her-og-nu-billede af løbet, den enkelte omgang, svinget og hvordan kørerne udvikler sig, siger han.

Første Formel 1 Grand Prix finder sted i slutningen af marts i Melbourne, Australien. Her vil Tom Kristensen sidde klar ved mikrofonen til at øse ud af sin store erfaring inden for motorsporten.

Husker du, da Kevin gik på podiet i Australien?

Formel 1 - 16. mar. 2017 - kl. 16:23 Formel 1-team ude med snøren - det er de ude efter

Se også: Tom K. skal dække Formel 1: Det bliver et festfyrværkeri

Se også: Lyserødt lyn: F1-team chokerer med ny farve

Haas F1med Kevin Magnussen i spidsen, bliver en del af et meget tæt midterfelt, spår Ekstra Bladet. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Sådan står Kevin: Magtforholdet på årets Formel 1-grid

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen