Gammel mester gør det igen: 58-årig dansker gør comeback

Danmarks største motorløb præsenterer tysk klassiker med dansk hovedrolleindehaver

Kurt Thiim vil i en weekend stjæle billedet fra sønne, GTE-verdensmester Nicki Thiim. Den gamle stjerne skal være trækplaster til Classic Race i Aarhus (Foto: Jan Sommer)
Kurt Thiim vil i en weekend stjæle billedet fra sønne, GTE-verdensmester Nicki Thiim. Den gamle stjerne skal være trækplaster til Classic Race i Aarhus (Foto: Jan Sommer)

Classic Race Aarhus er måske blevet inspireret af sommerens mange musikfestivaler.

Et kvart århundrede efter, at Kurt Thiim til tider kørte fra alt og alle i Deutsche Tourenwagen Meisterschaft ,'genopstår' klassen ved Danmarks største motorsports event.

Og Kurt Thiim, der blev mester i 1986, har sagt ja til at stille op i Mercedes 190 Evolution 2 i en afdeling i DTM Classic, som den nye direktør for løbet, det tidligere konservative folketingsmedlem Mike Legarth har sat på plakaten i dagene 19.-21. maj.

- Kurt Thiim er en af de danske racerkørere, jeg har allermest respekt for. Det her vil blive et løb i topklasse og nu med dansk deltagelse fra en tidligere mester, bliver det ikke meget bedre, lyder det fra Mike Legarth, som selv har en fin karriere bag rattet og vundet det 'lille mesterskab', DTC Cup, som har været et løb i løbet i Danish Touring Championship.

40.000 tilskuere fulgte sidste år løbene på den smukke bane i Mindeparken, Aarhus, hvor bilerne bl. a. vil suse forbi Dronningens sommerresidens, Marselisborg.

Kurt Thiim, der i dag er blevet 58 år, er efter tiden som bl. a. godt betalt fabrikskører hos Mercedes blevet hængende i branchen som testkører hos Goodyear med arbejdsplads på Nürburgring m.m.

Og ikke at forglemme er han blevet fast gæst til 24 timers løbet i Le Mans for at følge sønnen, GTE Pro-verdensmester Nicki Thiim i det selv samme løb, som han kørte for snart mange år siden for Mercedes på et hold, hvor en meget ung Michael Schumacher var ombord på en søsterbil.

Foto: Jan Sommer Sport Så tæt på og alligevel så langt fra

Nicki Thiim er med garanti ikke så glad efter offentliggørelsen af Top 50 listen, som da han vandt klassen i Le Mans  (Foto: Jan Sommer) Motorsport Vred sportschef: Uforståeligt dansk triumf er forbigået