Gigant jubler over 18-årig: En stjerne i svøb

18-årige Hailie Deegans kontrakt med Ford lugter af mere end benzin og brændt gummi

Hailie Deegan napper sig en selfie efter sin sejr i Star Nursery 100 NASCAR K&N Pro Series West-løbet i februar på The Dirt Track i Las Vegas. Foto: Jeff Speer/Icon Sportswire via Getty Images/Ritzau Scanpix
Hailie Deegan napper sig en selfie efter sin sejr i Star Nursery 100 NASCAR K&N Pro Series West-løbet i februar på The Dirt Track i Las Vegas. Foto: Jeff Speer/Icon Sportswire via Getty Images/Ritzau Scanpix

Der er sandsynligvis noget stort på vej for 18-årige Hailie Deegan.

Mens hendes jævnaldrende har arbejdet for at få kørekort og gøre vejene usikre i USA, har hun allerede etableret sig som motorsportskører med kursen mod selveste NASCAR.

Der har sågar allerede været kyndige folk ude og spørge, om det mon ikke er den næste Danica Patrick, der er på vej? Store ord med henvisning til NASCAR-stjernen, der trak sig tilbage i 2018.

Mandag bekendtgjorde Ford, at man har skrevet kontrakt med den californiske pige, der ellers er brudt igennem for Toyota.

Hos Ford skal Hailie Deegan være en del af deres udviklingsprogram og får debut i januar på Daytona International Speedway i Rolex 24-løbet i DGR-Crosley-teamet. Siden får hun debut i ARCA-serien i februar.

- Jeg er bare super glad for at blive en del af det her program, fordi jeg ved, at de er så dedikerede, siger hun til NASCAR.com.

- Det er noget, jeg har været på udkig efter, og det her bliver så godt. Et langvarigt forhold.

Hun viste for alvor sit værd kun 17 år gammel, da hun sidste år debuterede i K&N Pro Series lige under de tre NASCAR-serier. Hun blev den første kvinde nogensinde til at vinde dér – og vandt yderligere to gange i 2019, hvor hun sluttede som samlet treer.

Og nu er tiden så kommet til et skifte fra Toyota til Ford for den populære kører, der i øvrigt har en halv million følgere på Instagram.

- Hailie har på kort tid vist, at hun har, hvad der skal til for at få succes, sagde Mark Rushbrook, der er global director i Ford Performance Motorsports.

- Vores mål er at sætte hende i gang og realisere vores fælles mål om at vinde mesterskaber. Vejen dertil går over baner og veje som superspeedways. Det næste år skal danne grundlag for den tid, der ligger forude, sagde han.

Vi er vildt begejstrede
Og det skulle bare ende med motorsport.

Hendes far, Brian, er motocrossrytter med en Ford-fortid i blandt andet det verdensomspændende Rallycross Championship samt X Games.

Hun begyndte med dirt bikes som syvårig. 14 år gammel blev hun amerikansk mester i gokart og blev som 16-årig kåret som årets Lucas Oil Off Road-kører.

Det er syv år siden, Danica Patrick debuterede i NASCAR og dermed banede vejen for et hav af kvindelige motorsportskørere for hvem, hun hurtigt var blevet et forbillede. Hailie Deegan ser dog ud til at kunne mere end mange af sine kollegaer.

- Vi er vildt begejstrede over at have Hailie på Ford Performance Team. Hun er en stjerne i svøb i motorsport med en ny og allerede stor fanbase, som vi glæder os til at lære at kende via hendes talent og personlighed, sagde Rob Johnston, der er global marketing manager hos Ford.

Fallon Sherrock i aktion ved VM. Foto: Matthew Childs/File Photo/Ritzau Scanpix Anden sport 25-årige Fallon fik alle til at gå amok

Foto: Robert Deutsch-USA TODAY Sports/Ritzau Scanpix Tennis Wouw! Serena viser vild six pack

Julia Rose har det ikke svært med at vise sig frem uden så meget tøj på. Privatfoto Anden sport Lægger op til gentagelse af bryst-show

Kim Brink leverede sit svendestykke, da han forberedte sig til - og orkestrerede sit mandskab til den legendariske sejr i Madrid. Foto: Lars K. Mikkelsen/Ritzau Scanpix Sport Sad på lokum hele natten før miraklet i Madrid

Iuel i aktion. Foto: Ritzau Scanpix Sport Billedskønne Amalie: Derfor valgte hun Danmark fra

1 af 2 Hailie Deegan fotografet i Kansas i oktober. Foto: Colin E. Braley/AP/Ritzau Scanpix
2 af 2 Hailie Deegan napper sig en selfie efter sin sejr i Star Nursery 100 NASCAR K&N Pro Series West-løbet i februar på The Dirt Track i Las Vegas. Foto: Jeff Speer/Icon Sportswire via Getty Images/Ritzau Scanpix
41 kommentarer
Vis kommentarer