Grim Le Mans-ulykke: Jan Magnussen kørt væk i ambulance

Den danske Corvette-kører Jan Magnussen var torsdag aften involveret i et alvorligt uheld under kvalifikationen til Le Mans

En ambulance kom hurtigt frem til stedet, hvor Jan Magnussen kørte galt. (Foto: Jan Sommer)
En ambulance kom hurtigt frem til stedet, hvor Jan Magnussen kørte galt. (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

LE MANS (Ekstra Bladet): Det var med bagenden først ind i muren, men veteranen Jan Magnussen ser ud til at have fået en hel del tæsk, da han torsdag aften kolliderede med muren under kvalifikationen i Le Mans.

Heldigvis er de første meldinger fra Magnussens PR- og pressemand Nikolaj Karlshøj af opmuntrende karakter.

- Jan er okay. Jeg har lige talt med ham, siger Karlshøj til Ekstra Bladet fanger ham umiddelbart efter hændelsen.

Også fra et andet hjørne af Magnussen-lejren forlyder det, at den rutinerede Le Mans-profil er ved godt mod trods den svært beskadigede bil.

- Han har kaldt over radioen flere gange og sagt, at han er okay, siger Jans kone, Christina Magnussen, ifølge TV2 Sport.

Dansk Le Mans-håb er presset

Her slæbes Magnussens Corvette-racer bort efter ulykken. (Foto: Jan Sommer)
Her slæbes Magnussens Corvette-racer bort efter ulykken. (Foto: Jan Sommer)

Ulykken skete i den første af de berygtede Porsche-kurver og var formentligt forårsaget på grund af en teknisk defekt på danskerens Corvette-racer.

Efter først at have ramt ind i muren med forenden røg han på tværs af banen med bagenden forrest, så hans bil er mildt sagt ganske smadret efter den voldsomme medfart.

TV-billederne viste, at Jan Magnussen selv kunne spænde sig fri af sikkerhedsselerne, men der gik forholdsvis lang tid, inden der sidenhen skete noget.

I mellemtiden kom både læge og ambulance frem, og danskeren blev lagt på en båre og bragt til banens Medical Center til nærmere undersøgelse, sådan som proceduren foreskriver. 

Det er 17. gang, at 'Big Mag' er på Le Mans, men det er ikke første gang, at han forulykker i dette sving. For nogle år siden oplevede han således exit på akkurat samme sted af banen.

Der er ikke kommet nogen melding fra Corvette-teamet omkring, hvorvidt Magnussens deltagelse i løbet, der tager sin begyndelse lørdag eftermiddag, er i fare.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+