Grusom ulykke afblæser Formel 3-løb: Stortalent fløj gennem luften

Ved Formel 3-løbet Macau Grand Prix har en grim ulykke fundet sted. Her fløj en racer med høj fart direkte mod tilskuere

Se den voldsomme ulykke her (Video: SNTV)
Følg Motorsport

Der var kæmpe drama ved Formel 3-løbet Macau Grand Prix søndag. Og desværre af den triste karakter.

I et sving gik det helt galt for en af racerne, som havde Sophia Flörsch bag rattet. Hun lettede fra asfalten med høj fart ned ad en langside og fløj gennem luften, inden hun tordnede ind barrieren.

Episoden kan ses fra to forskellige vinkler øverst.

Efterfølgende blev 17-årige Flörsch kørt på hospitalet sammen fire andre, heriblandt to fotografer og racer Sho Tsuboi.

Ifølge motorsport.com er alle ved bevidsthed, og teamchefen hos Van Amersfoort Racing bekræfter, at Flörsch ligeledes er vågen.

- Sophia er på vej til hospitalet. Hun er tilgængelig og ikke let skadet. Nu skal vi vente på den næste undersøgelse, siger Frits van Amersfoort til BILD.

Hendes team Van Amersfoort Racing har offentliggjort hospitalsrapporten på baggrund af det voldsomme styrt. Her kan man læse, at Flörsch' tilstand er stabil, men at hun har fået et brud i ryggen.

Hendes far oplyser til nyhedsbureauet dpa, at Flörsch er i stand til at bevæge alle lemmer og ikke har lammelser. Hun har dog naturligt nok rygsmerter.

Sophia Flörsch har efterfølgende skrevet en opdatering på Twitter om sin tilstand.

'Jeg vil bare lige informere om, at jeg har det fint, men at jeg skal opereres i morgen tidlig (mandag, red.)', skriver hun blandt andet i tweetet.

Danske Frederik Vesti deltog i løbet, hvor han kørte på samme mandskab, som forulykkede Flörsch repræsenterede.

Ekstra Bladet har forsøgt at komme i kontakt med den danske Macau-deltager gennem faderen Peter Vesti, men han har ikke været til at træffe.

Flörsch, der i år kører sin debut-sæson i Formel 3, betragtes som Tysklands største kvindelige motorsport-talent. Efter den voldsomme ulykke blev løbet genoptaget mere end en time efter ulykkestidspunktet grundet tilskadekomne og et ødelagt hegn.

Banen i Macau er kendt for af være en af de mest krævende i hele verden, men grundet den smalle bredde er den ikke tilegnet til at køre Formel 1 på.

Rundstrækningen på godt seks kilometer har tidligere været præget af voldsomme uheld, og i 2011 så Kevin Magnussen døden i øjnene, da han på lignende vis forulykkede på skrækkelig vis under et Formel 3-løb.

Den nuværende Haas-kører lettede også fra asfalten med 280 kilometer i timen og slog en baglæns salto med raceren, men slap relativt uskadt fra episoden, som han senere kaldte karrierens vildeste crash.

- Bilen landede nede på jorden uden hjul på, og det var det eneste slag, der rent faktisk var, fortalte Magnussen til Ekstra Bladet i 2016.

Flere tidligere og nuværende F1-stjerner har sejret på den frygtindgydende bane i løbet af karrieren. Det gælder f.eks. Daniel Ricciardo og Ayrton Senna samt Ralf og Michael Schumacher. Sidstnævntes søn, Mick Schumacher, deltog også i søndagens Formel 3-løb.

Den europæiske mester med det forpligtende efternavn endte på femtepladsen med mindre end fem sekunder op til vinderen Dan Ticktum, som er en del af Red Bulls talentprogram.

Kevin har ikke glemt grotesk mareridt: - Det var hjerteskærende

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind