Haas-kører bortvist for hovedløs kørsel: Nu undskylder han

Santino Ferrucci skabte sig tåbeligt på Silverstone og har udsendt en officiel undskyldning

Santino Ferrucci kunne ikke styre temperamentet under løbet i Silverstone. Foto: All Over Press
Santino Ferrucci kunne ikke styre temperamentet under løbet i Silverstone. Foto: All Over Press
Følg Motorsport

Haas udviklingskørere stod for lidt af et show, da der søndag blev kørt F2-sprintløb på Silverstone.

Især amerikansk-italienske Santino Ferrucci forargede ved først at tvinge Trident-kammeraten Arjun Maini af banen for efterfølgende at køre ind i inderen. Med vilje, ifølge dommerne, inden Ferrucci sluttede af med at tale i mobiltelefon i raceren.

Det kostede fire løbs karantæne og en bøde på godt og vel en halv million kroner.

Og så er der naturligvis de moralske tømmermænd, der ser ud til at have ramt Ferrucci efter skandalen. I hvert fald lagde han sent mandag aften en længere undskyldning ud på sin Twitter-konto.

- Jeg vil gerne sende de mest oprigtige undskyldninger for mine handlinger søndag ved FIA F2-løbet på Silverstone. Jeg udviste ekstremt dårlig dømmekraft i slutningen af løbet og kørte alt for tæt på min teamkammerat Arjun og svingede væk for kun at snitte hans dæk - heldigvis uden at forårsage skade på hans bil, skriver Santino Ferrucci.

Selvom dommeren i begge tilfælde mente, at Ferrucci både tvang Arjun Maini af banen og kørte ind i ham med fuldt overlæg, så afviser han, at det var bevidst.

- Der var intet forsæt eller nogen form for hævn forbundet med mine handlinger. Kun vrede og frustration, fordi det har været et forfærdeligt år. Jeg har ingen undskyldninger ud over, at jeg er en 20-årig italiener-amerikaner med en dyb passion for motorsport, som er præget af følelser.

Som en del af undskyldningen sender han dog også en halv-mystisk kritik af sted mod en eller flere personer, som han ikke nævner navne på.

- Mange provokationer har ført til mit mentale sammenbrud, men det er ingen undskyldning, og jeg vil sikre, at det ikke sker igen, skriver han og tilføjer, at han godt er klar over, at han har skuffet mange mennesker og retter specifikt sin beklagelse mod blandt andre Haas' Formel 1-team.

Trident bakkede efter balladen op om den indiske kører og kaldte ved samme lejlighed Santino Ferrucci for usportslig og uciviliseret.

Hvorvidt opførslen får konsekvenser for tilknytningen til Haas, besluttes i den kommende uge.

- Haas F1 Team er stadig i gang med at indsamle relevant information angående Santino Ferrucci og dennes handlinger under F2-løbet sidste weekend på Silverstone. Vi værdsætter din tålmodighed, lyder det i en udtalelse fra teamet.

Du kan læse mere om balladen og efterspillet her: Haas-kører bortvist: Ramte teamkammerat med vilje og brugte mobil i raceren

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
 

Haas blandt taberne - men Kevin får international ros

Hårde hug fra Watt: Det må høre op!

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.