Han slog Schmumacher - nu indtager Formel 1-ikon København

Verdensmester vender tilbage til København - nu er han ikke længere anonym

Jacques Villeneuve kommer til Brønshøj. Foto: AP
Jacques Villeneuve kommer til Brønshøj. Foto: AP
Følg Motorsport

Der vil være en duft af Formel 1, når den tidligere Formel 1-verdensmester og Indy 500-vinder, Jacques Villeneuve i næste,næste weekend, 5. og 6. august er den ene af den 9-dobbelte Le Mans-vinder, Tom Kristensens to gæster til det årlige 'Copenhagen Historic Grand Prix' på Bellahøj.

Bortset fra manden, der i egenskab af ambassadør for den store københavner-begivenhed har inviteret, er den 46 årige canadier det største motorsportsnavn, som har lagt vejen forbi det årlige løb. Hans største bedrift er VM-titlen i 1997, hvor han henviste legendariske Michael Schumacher til podiets næstøverste trin.

Der er tale om et gensyn med København, som Jacques Villeneuve flere gange besøgte flere i starten af 0'erne inkognito, da han var kæreste med den amerikanske ballerina, Ellen Green, som i mere end 10 år var tilknyttet Den Kongelige Ballet.

Selv om Jacques Villeneuve på daværende tidspunkt var et kæmpe navn i Formel 1, kunne han alligevel trods sin iøjnefaldende hipsterstil gå ugeneret rundt i hovedstaden.

I hvert fald blev hans besøg aldrig 'afsløret' af en eller anden paparazzifotograf.

Nu er det meget mere åbenlyst, at han er tilbage for at blive 'genforenet' med Tom Kristensen og svenskeren Rickard Rydell, der bl. a. har vundet GT-klassen i Le Mans tilbage i 2007.

De tre var sammen den tidligere nordirske Formel 1-kører, Eddie Irvine i starten af 90'erne en del af Toyotas talentprogram i Japan, hvor de var indkvarteret for foden af det berømte bjerg, Fuji.

Selv om kvartettens veje blev skilt, har de stødt ind i hinanden, og  Tom Kristensen stjal f. eks. først føringen og efterfølgende sejren fra Jacques Villeneuve og Peugeot i Le Mans 2008, hvor det viste sig, at Peugeot ikke kunne køre så stærkt som Audi i kraftig regn.

Trioen skal køre med i Copenhagen Classics hovednummer, Royal Pro/Am-klassen, hvor Tom Kristensen på ny  er makker med Prins Joachim i Lotus, mens de to medlemmer af det 'kongelige' Lotus-team, Martin Bremer og Oscar Davidsen Siesbye har fået Rickard Rydell og Jacques Villeneuve som makkere.

Hørt her hvad Jacques Villeneuve kan fortælle om Indy 500:

Der er meget mere glans over Pro/Am-klassen i form af de danske GT-verdensmestre, Nicki Thiim og Marco Sørensen, men også Porsche-køreren, Michael Christensen, der så sent som i søndags kørte sig på podiet med en 3. plads i VM for sportsvogne på Nürburgring er på startlisten.

Med i feltet er også  Porsche-legenden, Jürgen Barth, som vandt Le Mans i 1977, ligesom 60'ernes og 70'ernes største danske navn, Erik Høyer endnu en gang skal ud i sin Ford Escort.

Ingen fattede beslutningen: Men Tom K. 'synes det er fedt'

Eks-verdensmester slagter unge F1-kørere: Det er helt galt!

Æd den: Tom Kristensen hylder danske verdensmestre

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.