Heldig nat i USA: Magnussen bryder snart tørken

Jan Magnussen er kommet tættere på at bryde fire års mesterskabstørke

Kevin Magnussen brugte den første weekend i ferien til at hjælpe sin 'afbudsramte' far med at køre penge hjem til kræftsyge børn og unge på Rigshospitalet (Foto: Anthon Unger)
Kevin Magnussen brugte den første weekend i ferien til at hjælpe sin 'afbudsramte' far med at køre penge hjem til kræftsyge børn og unge på Rigshospitalet (Foto: Anthon Unger)

Veteranen Jan Magnussen er kommet nærmere den dag, hvor han igen kan kalde sig champ.

Selv om den 44 årige racerkører fra Roskilde igennem sin lange karriere er endt med at blive en af de mest vindende nogensinde med indtil videre 175 sejre, er det fire år siden sidst, at faderen til Formel 1-køreren med samme efternavn kørte et mesterskab i hus.

Mens han sammen med sin spanske makker Antonio Garcia med en 'heldig' 4. plads i nattens løb på Road America i Wisconsin kom tættere på det amerikanske sportsvognsmesterskab, røg muligheden for også at vinde Danish Thundersport Championship i samme sæson sig en tur på Bellahøj i København.

På grund af en dobbeltbooking var Jan Magnussen forhindret i køre de tre DTC-afdelinger i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix, og det udnyttede den forsvarende Kasper H. Jensen og stortalentet Lasse Sørensen til at rykke afgørende fra i DM-kampen.

Det lignede indtil sidste omgang på den over 6 km lange Road America, at Jan Magnussen og Antonio Garcia, Corvette måtte nøjes med en 6. plads efter at være blevet straffet for 'nærkontakt' med en Porsche tidligt i løbet, men en kollision mellem den anden Corvette og den bedste af BMW'erne betød, at Antonio Garcia kunne smutte forbi og sikre sig tre ekstra point, så udbyttet blev på i alt 28.

Dagens afdeling i GT Le Mans-klassen  blev vundet af en Ford GT med Joey Hand, USA og Dirk Müller,Tyskland, som før de tre sidste afdeling er rykket frem som ny førsteudfordrer med otte point op til Magnussen og Garcia.

I den mindre GT Daytona-klasse forsvarede Christina Nielsen og hendes italienske makker, Alessandro Balzan i Ferrari  1. pladsen i mesterskabet med en 5. plads i klassen.

Forspringet for de forsvarende mestre er efter løbet på Road America og før næste afdeling om to uger i Virginia på 15 point.

Lillebror vandt på sidste omgang

I DTC-finaleløbet på Bellahøj var der kamp til målstregen mellem de to, som lige nu er i front i mesterskabet.

Kasper H. Jensen førte finalen med Lasse Sørensen, lillebror til sportsvognsverdensmester Marco Sørensen, på slæb, men da de to på sidste omgang skulle til at overlappe en konkurrent med en omgang, udnyttede Lasse Sørensen situationen til at smutte forbi og snuppe sejren.

De to har hver 198 point, mens Jan Magnussen, som førte indtil weekendens tre løb, har som 5'er 156 point.

Hovedbegivenheden på Bellahøj var det klassiske Pro-Am-løb, som gav 'tysk sejr' til Lars Kern og Andreas Rolner. Førstnævnte er tilknyttet Porsche, og Andreas Rolner, en dansker med adresse i Hamborg.

Parret vandt foran Rickard Rydell, Sverige/Martin Berner og Tom Kristensen/Prins Joachim.

Se også: Efter Le Mans-nedtur: Magnussen styrer mod titlen

Se også: Kæmpe Le Mans-nedtur: Magnussen mister sejren på sidste omgang

Se også: Offer for svindel: Nu bliver Christina til gengæld historisk mester

 

 

1 af 2 Efter at have tabt på Le Mans er Jan Magnussen og Antonio Garcia, her sammen med Jordan Taylor, på vej til at blive amerikanske sportsvognsmestre (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Kevin Magnussen brugte den første weekend i ferien til at hjælpe sin 'afbudsramte' far med at køre penge hjem til kræftsyge børn og unge på Rigshospitalet (Foto: Anthon Unger)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen