Annonce:
Annonce:

Heroisk far redder sin søn ud af brændende racerbil: Så bliver han straffet

Med livet som indsats: Dean Jones hoppede over barrieren og ind på racerbanen for at redde sin søn

Se faderens heroiske aktion her, mens flammerne står ud af bilen. Video: TM Racing
Annonce:
Følg Motorsport

Racerkøreren Mike Jones oplevede det værst tænkelige, da han lørdag kørte racerløb på racerbanen South Boston Speedway i staten Virginia i USA.

Mike Jones' bil kom under NASCAR-løbet ud af kontrol, da hans racerbil ramte en anden bil og efterfølgende i stor fart snurrede en omgang og kørte direkte ind i autoværnet, før den røg midt ud på racerbanen og brød i brand.

Men meget tæt på, hvor bilen brød i brand, sad Mike Jones' far ved pitstop. 

'Kun Jesus ville kunne stoppe mig'
Han reagerede lynhurtigt som enhver far, der elsker sin søn, og sprang over autoværnet og ud på racerbanen for at redde sin søn ud af den brændende bil.

Det skriver flere medier heriblandt Motor.1.com, News 18 , Daily Mail og Racing News

Annonce:

- Mikes bil stoppede næsten ved vores pitstop, og jeg så flammerne stå ud af bilen. Uden nogen tøven sprang jeg over barrieren og ind for at trække ham ud af den brændende bil. Ingen bortset fra Jesus kunne have stoppet mig fra at redde min søn ud af en brændende bil, fortæller Dean Jones til Racing News.

Heltemodig far straffet for påklædning
Men det skulle Dean Jones altså ikke have gjort.

I hvert fald ikke, hvis det stod til den repræsentant fra NASCAR, som efterfølgende straffede den heltemodige far med en fratagelse af sit officielle NASCAR-licens.

- Før alle løbene var færdige, så bad en medarbejder mig om, at aflevere mit NASCAR-licens, fordi jeg var iført shorts på banen. Jeg spurgte ham, om han var seriøs. Men det er okay, for det er kun et stykke papir. Mine sønner betyder alt for mig, sagde Dean Jones.

'Kvalmende beslutning'
Mike Jones lagde efterfølgende ikke skjul på sin utilfredshed med NASCARs beslutning, om at straffe faren for sin heroiske indsats.

Annonce:

- Absolut kvalmende beslutning. Jeg husker en baseball kamp, da jeg var 12, hvor jeg blev slået bevidstløs. Her hoppede min far over hegnet og løb over til mig, for at sikre sig, at jeg var okay. 16 år senere, der gør han det samme. Glædelig fars dag, far. Tak for alt. Vi kommer tilbage, skrev en tydeligt taknemmelig Mike Jones på Facebook.

Farens hurtige reaktion
Mike Jones havde siddet fastklemt i bilen i 15 sekunder, mens flammerne væltede ud af motorhjelmen, da hans far kom løbende hen mod bilens vindue.

Her trak Dean Jones sin søn ud af vinduet i den brændende bil, så sønnen kunne komme i sikkerhed for flammerne. Men kun iført bukser og en hvid skjorte uden ærmer pressede Dean Jones sig ind i den brændende bil for at sætte bilens brandsluknings-system igang.

Han blev dog hurtigt trukket væk fra bilen af de brandmænd, der nu var kommet frem til ulykkestedet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: