Annonce:
Annonce:

Historisk aftale: Christian Lundgaard skal køre Indycar

Racerkøreren Christian Lundgaard har underskrevet en flerårig aftale med RLL Racing i den amerikanske pendant til Formel 1

Annonce:
Følg Motorsport

Formel 1-drømmen er sat på standby for nogle sæsoner. Fra 2022 og i de kommende år bliver Christian Lundgaards mål podier, sejre og mesterskaber i amerikansk Indycar.

Den 20-årige østjyde fra Hedensted skal besøge ikoniske racerbaner som Long Beach, Road America, Laguna Seca og naturligvis den største af dem alle sammen; Indianapolis Motor Speedway.

Onsdag eftermiddag bekræftede Rahal Letterman Lanigan Racing, hvad Ekstra Bladet løftede sløret for i begyndelsen af måneden: At man til teamets tredje bil fra 2022-sæsonen har indgået en flerårig aftale med det danske talent.

Teamkammeraterne bliver holdejerens søn, 32-årige Graham Rahal, og den 28-årige brite Jack Harvey; sidstnævnte blev præsenteret for en uge siden.

RLL Racing var imponeret over Christian Lundgaards niveau både på banen og i garagen, da de testede ham i sommer. Foto: Alpine F1
RLL Racing var imponeret over Christian Lundgaards niveau både på banen og i garagen, da de testede ham i sommer. Foto: Alpine F1
 

Annonce:

Jan Magnussen kørte i slutningen af 1990’erne et dusin løb på højeste niveau i USA, og i 2005 fuldførte Ronnie Bremer en sæson for to forskellige teams i, hvad der dengang hed Champ Car.

Amerikanernes konkurrerende serier blev for år tilbage slået sammen til verdens næststørste formel-klasse, Indycar, som kun overgås af Formel 1.

Her bliver Christian Lundgaard den første dansker nogensinde med en flerårig aftale, og den første danske racerkører, der skal deltage i amerikansk motorsports juvel, Indianapolis 500, som sammen med Le Mans og Monacos Grand Prix udgør sportens Triple Crown.

Rivaler til den kommende sæson tæller navne som den tidligere Formel 1-kører Romain Grosjean, Ferrari-junioren Callum Ilott, den nybagte mester Alex Palou samt ikke mindst stjernen over dem alle i Indycar, den seksfoldige mester Scott Dixon.

Testen på Barber banede vejen for et løb i teamets tredje bil. Foto: Daniel Lundgaard
Testen på Barber banede vejen for et løb i teamets tredje bil. Foto: Daniel Lundgaard
 

Christian Lundgaard skifter fra Formel 2 med velsignelse fra Alpine F1 Team. Han forbliver en del af teamets kørerakademi, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er fokus på at få succes i USA.

Annonce:

F1-test og det faste simulatorarbejde kan ikke kombineres med Indycar-kalenderen, som byder på 17 løb fra februar til september.

Aftalen kom i stand, efter Lundgaard i sommer blev inviteret til en hemmelig test og siden kørte et enkelt løb for RLL Racing. Her imponerende han ved at være marginaler fra pole-position og blev 12’er i løbet trods en madforgiftning.

- Hans præstation på Indianapolis’ racerbane overraskede i den grad alle. At han leverede, som han gjorde, var enestående og bestemt mere, end vi forventede. Havde han haft lidt mere tid, er jeg sikker på, at præstationen ville have været endnu bedre, siger teamets grundlægger Bobby Rahal.

- Alle i teamet var meget tilfredse, og det skabte masser af spænding og positive reaktioner fra fans både online og i paddocken. Nogle er måske ikke klar over det, men han led af madforgiftning og var ikke 100 procent den dag, så at have sådan en weekend var fantastisk.

Christian Lundgaard er naturligvis lykkelig over at have fremtiden på plads.

Annonce:

- Jeg er glad for at blive en del af teamet til dette næste kapitel i min karriere. Jeg gik ind til det med åbent sind, da jeg kørte i Indianapolis i august, og oplevelsen gav mig kun mere sult efter at prøve igen, så det er et privilegium at få muligheden på fuld tid.

Danskeren fuldfører sin hidtil skuffende F2-sæson, som stadig mangler to afdelinger.

Bliv klar til sæsonen: 21 ting, du bør vide om Indycar

 

RLL Racing er et team i den bedre del af midterfeltet i Indycar. Foto: Daniel Lundgaard
RLL Racing er et team i den bedre del af midterfeltet i Indycar. Foto: Daniel Lundgaard

Danskere i USA

Ronnie Bremer: 12 løb i 2005 i Champ Car med en sjetteplads som bedste resultat.

Jan Magnussen: 11 løb i 1996 og 1999 i Cart med en syvendeplads som bedste resultat.

Kevin Magnussen: Et løb i 2021 i Indycar, som vikar for skadede Felix Rosenqvist. Udgik.

Christian Lundgaard: Et løb i 2021 i Indycar. Kvalificerede sig firer og sluttede løber som 12'er.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: