Historisk exit: Derfor kan Magnussens Corvette ikke reddes

Chassiset er brækket flere steder, og det er for sent at flyve et nyt ind fra USA

Corvette-raceren fik tryk både forfra og bagfra. (Foto: Jan Sommer)
Corvette-raceren fik tryk både forfra og bagfra. (Foto: Jan Sommer)

For første gang har Corvette Racing måttet trække en af sine bil til Le Mans. Skaderne på undervognen af Corvette nummer 63 er så omfattende, at de ikke kan repareres af teamets mekanikere i Frankrig.

Under torsdagens første kvalifikations-session sker en mekanisk fejl i Jan Magnussens Corvette, som gør, at den danske racerkører ikke kan tage farten af.

Corvetten rammer chikanen først med fronten, drejer 180 grader om sin egen akse og hamrer så bagenden ind i en mur. I begge tilfælde knækket chassiset (undervognen), fortæller Jan Magnussen til TV2.

Jan Magnussen bliver trøstet i garagen ovenpå det dramatiske uheld (Foto: Jan Sommer) Motorsport Le Mans-nedtur: Jan Magnussen færdig efter uheld

Teamets mekanikere gik straks i gang med at udbedre skaderne, men sent torsdag aften stod det klart, at den var for smadret til, at den kunne reddes.

- Den har meget store chassis-skader, og det er ikke noget, vi kan lave forsvarligt her på stedet. Desværre, fortæller Jan Magnussen til TV2.

Danmarks mest vindende racerkører kom fra uheldet uden skader, men deltagelsen i weekendens 24 timers løb er endegyldigt. Der var ikke tid til at flyve et nyt chassis ind fra USA, hvilket også ville kræve dispensation.

(Foto: Jan Sommer) Motorsport Se det voldsomme crash: Her kører Magnussen galt

- Tidligere har nogle af de europæiske teams kunne redde situationen på den måde, men det er ikke muligt, når alt grejet er i USA, og de biler, vi har, er kørende. Så der var ikke lige et ekstra chassis, vi kunne hive ned af hylden, fortæller Jan Magnussen.

Jan Magnussen var øm, ærgerlig, men ellers ved godt mod efter ulykken. (Foto: Jan Sommer)
Jan Magnussen var øm, ærgerlig, men ellers ved godt mod efter ulykken. (Foto: Jan Sommer)
 

Hos Corvette Racing glæder man sig først og fremmest over, at deres danske es er uskadt.

- Vi er taknemmelige for, at Jan er blevet checket og udskrevet af ACO's lægelige stab.

- Vi er skuffede over, at nummer 63 Corvette C7.R ikke bliver i stand til at konkurrere i Le Mans i år, siger Mark Kent, chef for Chevrolet Racing.

Teamet har endnu en bil med i løbet til at forsvare amerikanernes ære i det traditionsrige franske løb.

Jan Magnussen var i stand til at smile sent torsdag aften, selv om han få timer tidligere havde været impliceret i et grimt uheld. (Foto: Jan Sommer) Motorsport Efter frygtelig ulykke: Her er Magnussens første ord

Jan Magnussens medkørere Antonio Garcia og Ryan Briscoe glæder sig over, at der kun var materiel skade, om end de naturligvis er skuffede over at misse årets højdepunkt.

Antonio Garcia postede dette billede sammen med sin danske holdkammerat.

21 kommentarer
Vis kommentarer