Indycar-kører er død: Blev ramt af flyvende genstand

Briten Justin Wilson overlevede ikke de hovedskader, han fik under et løb søndag

En af delene ramte den 37-årige brites hjelm, og han mistede kontrollen over sin bil. Han blev overført til et hospital efter ulykken, men vågnede aldrig op fra sin koma. (Foto: AP)
En af delene ramte den 37-årige brites hjelm, og han mistede kontrollen over sin bil. Han blev overført til et hospital efter ulykken, men vågnede aldrig op fra sin koma. (Foto: AP)

Den britiske racerkører Justin Wilson er mandag død, efter at han pådrog sig alvorlige skader i hovedet under et løb i Indycar-serien søndag.

Hændelsen har udløst krav om at skærpe sikkerheden for kørerne, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Det er en meget trist dag for Indycar og motorsporten som sådan, hedder det i en erklæring fra Mark Miles, direktør for Hulman & Co., der ejer Indycar-serien.

Se også: TV: Racerstjerne kæmper for livet efter sort uheld

Justin Wilson blev mod slutningen af et løb på Pocono Raceway i delstaten Pennsylvania involveret i et uheld, da feltets førende bil snurrede rundt og kom i kontakt med banens ydermur.

Dele af bilen rev sig løs og fløj gennem luften. En af delene ramte den 37-årige brites hjelm, og han mistede kontrollen over sin bil. Han blev overført til et hospital efter ulykken, men vågnede aldrig op fra sin koma.

Justin Wilson, der tidligere har kørt Formel 1, nåede at vinde syv løb på de ovale Indycar-baner.

Han kørte for Andretti Autosport. Det er et team, der har været nævnt som en mulig fremtidig arbejdsgiver for Kevin Magnussen, hvis det ikke lykkes for danskeren at finde et team i Formel 1 at køre for.

Magnussen er i denne sæson blevet degraderet til reservekører for McLaren.

1 af 2 Justin Wilson kom rigtig galt afsted under søndagens Indycar-løb på Pocono-banen. Nu er han død. Foto: TV3 Sport
2 af 2 En af delene ramte den 37-årige brites hjelm, og han mistede kontrollen over sin bil. Han blev overført til et hospital efter ulykken, men vågnede aldrig op fra sin koma. (Foto: AP)
22 kommentarer
Vis kommentarer