Ingen VW-solidaritet: Audi på Porsche-jagt

Audi har ikke tænkt at stoppe jagten på Porsche

Audi frygter ikke Porsche trods kvalifikationen. (Foto: Jan Sommer)
Audi frygter ikke Porsche trods kvalifikationen. (Foto: Jan Sommer)

LE MANS (Ekstra Bladet) Lad dem bare.

Audis sportsdirektør Dr. Wolfgang Ullrich frygter trods Porsches dominans i kvalifikationen ved at blive nummer 1-2-3 ikke de tilbagevendte 'søsterbiler' fra VW-familien.

Som det har været et kendetegn med det tyske fodboldlandshold, har Audi også gjort det til sit varemærke altid at vinde i sidste ende.

Tiden fra en enkelt omgang er i et 24 timers løb mest et pr-nummer, og i sæsonens to første 6 timers løb i VM for sportsvogne er Audi med de forsvarende Le Mans-vindere, Marcel Fässler, Schweiz,  André Lotterer, Tyskland og Benoit Tréluyer, Frankrig kommet fra baghjul og vundet med henholdsvis  4,610 sekunder og 13,424 sekunder til Porsche på pole position.

Biler TV-reportage: Øl, mandehørm og Le Mans

Verdensmestrene fra Toyota har indtil videre ikke været blandet i trekampen i front i sportsvognsklassen, mens de nyankomne fra Nissan med forhjulstræk som Honda/McLaren i Formel 1 må erkende, at man ikke kan komme ind fra gaden.

Foreløbigt er Porsche med 16 sejre fra 1970-1998 mest vindende, men Audi med 13 sejre siden entreen i 1999 er ved at gøre klar til at trække ud til at overhale.

(Foto: Jan Sommer) Motorsport Dansk Le Mans-håb er presset

LMP2-klassen er en uoverskuelig størrelse, som absolut ikke kedelig at følge, men det er svært at udpege en favorit.

Det samme gælder i GTE Pro-klassen, hvor Ferrari har lagt sig i spidsen i VM, men Corvette, Porsche og Aston Martin går med store tanker om at vinde.

I GTE Am-klassen er Christoffer Nygaards Aston Martin fra i fjor anført af den canadiske rigmand Paul Dalla Lana storfavorit.

Den tidligere Formel 1-kører, Pedro Lamy, Portugal er fortsat den hurtige mand ombord, mens Mathias Lauda, Østrig, søn af Formel 1-legenden, har afløst Christoffer Nygaard.

2015-udgaven af Le Mans begynder lørdag klokken 15.00.

Porche var suveræne i onsdagens session på Le Mans. Her er det Porsche 919 Hybrid med Nico Hülkenberg, Earl Bamber og Nick Tandy. (Foto: Jan Sommer) Motorsport 1, 2, 3 Porsche

9 kommentarer
Vis kommentarer