Ingen VW-solidaritet: Audi på Porsche-jagt

Audi har ikke tænkt at stoppe jagten på Porsche

Audi frygter ikke Porsche trods kvalifikationen. (Foto: Jan Sommer)
Audi frygter ikke Porsche trods kvalifikationen. (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

LE MANS (Ekstra Bladet) Lad dem bare.

Audis sportsdirektør Dr. Wolfgang Ullrich frygter trods Porsches dominans i kvalifikationen ved at blive nummer 1-2-3 ikke de tilbagevendte 'søsterbiler' fra VW-familien.

Som det har været et kendetegn med det tyske fodboldlandshold, har Audi også gjort det til sit varemærke altid at vinde i sidste ende.

Tiden fra en enkelt omgang er i et 24 timers løb mest et pr-nummer, og i sæsonens to første 6 timers løb i VM for sportsvogne er Audi med de forsvarende Le Mans-vindere, Marcel Fässler, Schweiz,  André Lotterer, Tyskland og Benoit Tréluyer, Frankrig kommet fra baghjul og vundet med henholdsvis  4,610 sekunder og 13,424 sekunder til Porsche på pole position.

TV-reportage: Øl, mandehørm og Le Mans

Verdensmestrene fra Toyota har indtil videre ikke været blandet i trekampen i front i sportsvognsklassen, mens de nyankomne fra Nissan med forhjulstræk som Honda/McLaren i Formel 1 må erkende, at man ikke kan komme ind fra gaden.

Foreløbigt er Porsche med 16 sejre fra 1970-1998 mest vindende, men Audi med 13 sejre siden entreen i 1999 er ved at gøre klar til at trække ud til at overhale.

Dansk Le Mans-håb er presset

LMP2-klassen er en uoverskuelig størrelse, som absolut ikke kedelig at følge, men det er svært at udpege en favorit.

Det samme gælder i GTE Pro-klassen, hvor Ferrari har lagt sig i spidsen i VM, men Corvette, Porsche og Aston Martin går med store tanker om at vinde.

I GTE Am-klassen er Christoffer Nygaards Aston Martin fra i fjor anført af den canadiske rigmand Paul Dalla Lana storfavorit.

Den tidligere Formel 1-kører, Pedro Lamy, Portugal er fortsat den hurtige mand ombord, mens Mathias Lauda, Østrig, søn af Formel 1-legenden, har afløst Christoffer Nygaard.

2015-udgaven af Le Mans begynder lørdag klokken 15.00.

1, 2, 3 Porsche

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+