IT-guru betaler millioner for Le Mans-tredjeplads

Det er alle pengene værd at blive hyldet i Le Mans, fortæller Heinemeier Hansson til Ekstra Bladet

David Heinemeier Hansson vil betale kassen for at køre Le Mans. Foto: Jan Sommer
David Heinemeier Hansson vil betale kassen for at køre Le Mans. Foto: Jan Sommer

LE MANS (Ekstra Bladet): IT-guru David Heinemeier Hansson er klar til at betale nye millioner af kroner for at blive hyldet på podiet i Le Mans.

Der findes nemlig ikke noget større.

Derfor har han uden at blinke betalt 4,5 mio. kroner for at køre en sæson for Dempsey-Proton Racing med netop verdens største 24 timers løb som sæsonens absolutte højdepunkt.

For tredje gang på fem år stod den 36 årige amatørkører med status som sølvkører på podiet, som kun er de færreste forundt  at opleve i karrieren.

Årets løb resulterede i en 3. plads i GTE AM-klassen sammen med sin 'kørelærer', Patrick Long, USA og Khaled Al Qubaisi, Abu Dhabi efter at trioen havde været fremme og føre, men til slut var der ingen bremser tilbage, så David Heinemeier Hansson måtte bremse med motoren i den sidste time af løbet.

Udover dagens 3. plads har David Heinemeier Hansson efter kun syv år som racerkører også oplevet at blive hyldet som GTE AM-klassevinder i 2014 og for en 2. plads i LMP2-klassen i 2013 sammen med Olivier Pla, Frankrig og Alex Brundle, Storbritannien.

Da IT-guruen fandt på, at han ville køre billøb, hed en af hans kørelærere på en bane i Califonien i øvrigt Patrick Long.

- Det er alle pengene værd at blive hyldet i Le Mans, siger David Heinemeier Hansson til Ekstra Bladet.

- Så længe jeg har råd, og så længe der er et team, som vil have mig med, vil jeg gerne betale 600.000 euro for et sæde for en sæson.

- Selv om jeg kun har fået en lille statuette for 3. pladsen, er det bare så fedt, siger David Heinemeier Hansson, hvis store Le Mans-kick i år fik en ekstra dimension, da han for første gang fik lov at køre bilen ind i menneskehavet og over målstregen.

Artiklen fortsætter under billedet

David Heinemeier Hansson i sin Porsche 911. Foto: Jan Sommer
David Heinemeier Hansson i sin Porsche 911. Foto: Jan Sommer

David Heinemeier Hansson, der er opvokset i Brønshøj, har skabt sig et kæmpe navn som skaberen af IT-programmer som Basecamp og Ruby on Rails.

Det er Basecamp, som ikke kun giver ham råd til at køre motorløb med de bedste.

Han kan også købe de fedeste biler i verden, og i garagen har han holdende blandt andet en Koenigsegg og en Pagani Zonda, som begge har kostet kassen med masser af millioner på bordet.

Der er ingen smalle steder hos David Heinemeier Hansson, der i øvrigt er langt mere 'hot' blandt IT-folket end i motorsport.

I hvert fald hvis målestokken er Twitter, hvor han som motorsportsmand har 4000 følgere, mens der er over 150.000, som følger IT-guruen, som har skrevet flere bestsellere, hvoraf den ene er solgt i over 300.000 eksemplarer og oversat til 18 forskellige sprog.

- Jeg er tilbage til Le Mans næste år, og jeg vil hellere end gerne køre med i et dansk team, siger David Heinemeier Hansson, som foruden Le Mans har VM-serien for sportsvogne samt den amerikanske klassiker, Petit Le Mans i sin løbskalender.

- Desværre havde vi i år ikke bilen til at vinde Le Mans.

- Det var ikke kun bremserne, som svigtede.

- Vi havde store problemer med set uppet, da dækkene under natkørslen blev kolde, fortæller David Heinemeier Hansson, som efter løbet satte kurs mod sin europæiske recidens i Marbella, Spanien, mens adressen i USA er Malibu, Califonien.

Toyotas nummer 5 med Nakajima bag rettet mistede al effekt i bilen på sidste omgang og måtte derfor se sig overhalet af Porsche. Foto: Jan Sommer Motorsport Kæmpe Le Mans-drama: Smed sejren på sidste omgang

David Heinemeier Hansson kunne juble over en podieplads. Foto: Jan Sommer Motorsport Dansker er glad for tredjeplads i Le Mans

Danskerbilen endte som 6'er i GTE Am-klassen. Foto: Jan Sommer Motorsport Danske Le Mans-kørere i ordkrig - nu undskylder den ene

3 kommentarer
Vis kommentarer