Iversen: Kørefejl kostede mig podieplads i grandprix

Speedwaykøreren Niels-Kristian Iversen havnede lige akkurat uden for podiet ved det tjekkiske grandprix

Det var lige ved og næsten for Niels-Kristian Iversen, da han lørdag aften kørte det tjekkiske speedwaygrandprix i Prag.

Efter overbevisende at have sikret sig en plads i semifinalen og sneget sig videre til finalen, måtte han skuffet nøjes med fjerdepladsen i finalen.

I stedet var det australieren Jason Doyle, der kunne række armene i vejret, da han tog sin første grandprixsejr i karrieren.

- Jeg har det ikke særlig godt. En tredjeplads ville have været okay. Det er selvfølgelig skuffende, når man er så langt, så vil man jo gerne have noget med hjem, siger Niels-Kristian Iversen efter finalen.

Danskeren så ellers i de første par runder ud til at tage bronzepladsen, men det gik galt, og det var i stedet engelske Chris Harris, der løb af med tredjepladsen.

- Jeg lavede en kørefejl. Der tabte jeg et point, så det var sådan set lidt uheldigt, men det er jo, hvad der sker. Det er selvfølgelig irriterende og skuffende at tabe podieplaceringen på en kørefejl, siger Niels-Kristian Iversen.

Den 34-årige speedwaykører kan trods den skuffende finale alligevel se tilbage på et grandprix, der gav ham vigtige point til VM-regnskabet, hvor han er rykket en plads op til en 12.-plads med 30 point.

Her ligger han kun få point bag de to andre danskere Peter Kildemand og Nicki Pedersen, der har henholdsvis 34 og 32 point.

Aftenens grandprix lagde godt ud med to heat-sejre, men herefter måtte den danske speedwaykører nøjes med et point i hver af de sidste tre indledende heats inden semifinalen.

Finalepladsen er dog en klar forbedring fra de seneste to grandprixer, hvor han ikke har formået at gå i semifinalen. Så selv om grandprixet ikke endte med en podieplads, kigger Niels-Kristian Iversen tilbage på et grandprix, hvor han har forbedret sig.

- Det føles rigtigt godt at være med fremme igen. Det er klart, at det er en fremgang. Jeg starter med to heat-sejre, men så bliver det egentlig dårligere i løbet af aftenen.

- Det er selvfølgelig ikke så godt, men jeg er tilbage i den gode ende, og det er det, der er hovedsagen, siger den danske speedwaykører.

Nicki Pedersen kunne ikke gentage fortidens triumfer i Prag. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Skuffet Nicki: Det gjorde ondt ad helvede til

Det tjekkiske Grand Prix blev nærved og næsten for Niels-Kristian Iversen. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Pokkers! Ny dansk speedway-nedtur

Niels-Kristian Iversen inden fredagens træning i Prag, hvor han har brug for et godt Grand Prix i den tjekkiske hovedstad. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Nu skal det være! Iversen tørster efter succes

3 kommentarer
Vis kommentarer