Jan Magnussen gemmer på en hemmelighed

Mesteren springer en test over inden årets store næste løb

Alderen er begyndt at trykke hos Corvette, der ikke kan presse meget mere ud af C7.R-udgaven (Foto: Jan Sommer)
Alderen er begyndt at trykke hos Corvette, der ikke kan presse meget mere ud af C7.R-udgaven (Foto: Jan Sommer)

Den forsvarende mester, Jan Magnussen, er ikke blevet indskrevet til den store test forud for 12-timers løbet på Sebring, men det betyder ikke, at han kan hygge sig hjemme i Roskilde.

Eller for den sags skyld at Corvette føler sig sejrssikre. Jan Magnussen og Co. har således andre 'hemmelige planer'.

Mens flere af konkurrenterne skal teste på den gamle flyveplads fra 2. Verdenskrig i Florida, vil Magnussen gæste Corvette Racings fabrik i New Hudson i Michigan.

Sådan har Corvette gjort det tidligere, og det er mere usædvanligt, at søsterbilen sendes til Sebring, men det skyldes, at der er kommet andre dæk, som skal afprøves for at samle data.

Jan Magnussen og makkeren Antonio Garcia har en sejr at forsvare i 12 timers løbet, som hos mange rangerer lige under 24 timers løbet på Le Mans.

Det er også et løb, danskeren har sat sit præg på med foreløbig fem klassesejre.

- Normalt vil vi leje banen og vil lave vores private test i selskab med nogle andre teams, fortæller Jan Magnussen, der heller ikke kan se et formål med at teste yderligere med den 'aldrende' Corvette C7.R, der kører på sidste vers.

- Vi kan ikke presse meget mere ud af bilen.

- Alligevel vil jeg mene, at vi fortsat er konkurrencedygtige, fordi det er en usædvanlig god bil. Det viste vi med 3. pladsen på Daytona, siger Jan Magnussen.

Med 17 biler til start i Frankrig vil GTE Pro-klassen blive et løb i løbet, som vil få masser af opmærksom med seks forskellige bilfabrikker til start

Senest har BMW sluttet sig til Ferrari, Ford, Porsche og Aston Martin.

Det vil blive 'danskerklassen', hvor Jan Magnussen vil møde Michael Christensen, Porsche og eks-verdensmestrene Marco Sørensen og Nicki Thiim.

Sidstnævnte vil i år få den tidligere flere dobbelte klassevinder Darren Turner fra Storbritannien som tredjekører.

Som i sæsonens første løb og i næste måned på Sebring har Corvette lånt den tidligere Le Mans-vinder, Mike Rockenfeller, der vandt den store klasse i verdens største sportsvognsløb i 2010.

- Vi har planlagt et par ekstra testdage i USA inden Le Mans, men ellers kører programmet efter samme skabelon som andre år, siger Jan Magnussen, der sideløbende med titelforsvaret i det amerikanske sportsvognsmesterskab vil kaste glans over den hjemlige DTC-serie.

Han må som sidste år springe løbet i København over, fordi det vil kollidere med et løb på Road America, Wisconsin.

- Jeg kan vinde, hvis jeg ellers får skruet sæsonen rigtigt sammen, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen i den gule Corvette kom i nat nærmere det amerikanske sportsvognsmesterskab (Foto: jan Sommer) Motorsport 'Det er for vildt': Magnussen og Nielsen i amerikansk dobbelt-triumf

Racerbrødrene Sørensen, Marco (tv) og Lasse Sørensen har succes på forskellige fronter. Foto: Jan Sommer Motorsport Flyvende racerbrødre: Nu er lillebror også mester

1 af 3 Jan Magnussen springer en test for i stedet at tage på fabriksbesøg (Foto: Jan Sommer)
2 af 3 Tre generationer af Magnussen-klanen. Jan Magnussen sammen med Kevin og faderen, Hans Erik Magnussen (Foto: Jan Sommer)
3 af 3 Alderen er begyndt at trykke hos Corvette, der ikke kan presse meget mere ud af C7.R-udgaven (Foto: Jan Sommer)
0 kommentarer
Vis kommentarer